Zborul cu avionul – mituri demontate!


Calatoresti frecvent cu avionul sau numai in vacante? Sau poate este prima data cu avionul ? Probabil ai auzit deja o multime de mituri despre zborul cu avionul si nu mai stii ce sa crezi. Fitoteca demonteaza miturile!

frica zborul cu avionul

frica zborul cu avionul

 

1. NU AI VOIE SA FOLOSESTI IPOD-UL SAU ALTE DISPOZITIVE MUZICALE PE TIMPUL ZBORULUI 

FALS. Exista multe reguli pentru zborul cu avionul , dar aceasta nu se numara printre ele. Poti lua iPod-ul sau alte dispozitive muzicale la bordul aeronavei. Singura restrictie este aceea ca trebuie sa le tii inchise pe perioada de decolare si aterizare. Echipamentul electronic de tip radio/laptop/CD/mp3 poate fi folosit. Exceptie fac telefoanele mobile, care trebuie sa ramana inchise de la momentul imbarcarii, pana la aterizare.

2. OPERATORII AERIENI LOW-COST FOLOSESC, DE OBICEI, AERONAVE CU O VECHIME DE 15 ANI

FALS. Exista operatori aerieni low-cost care au unele din cele mai noi flote din lume; media de varsta a unei aeronave este de 2,2 ani.

3. COSMETICELE SI PARFUMURILE SUNT INTERZISE IN BAGAJUL DE MANA

FALS. Cosmeticele sunt permise la trecerea prin sistemele de securitate ale aeroportului. Trebuie doar sa le pui intr-o punga transparenta de plastic, care sa nu depaseasca 20cm x 20cm.

4. CONSUMUL DE ALCOOL IN TIMPUL ZBORULUI TE RELAXEAZA

FALS. Poate te gandesti ca prima data cu avionul va fi o experienta neplacuta, dar “indulcind-o” cu alcool nu rezolvi nimic. Intr-adevar, te poate relaxa, dar numai pe termen foarte scurt. Pe parcursul zborului, presiunea atmosferica este mai scazuta decat cea de la sol. Scaderea presiunii atmosferice reduce capacitatea organismului de a absorbi oxigenul. Consumul de alcool creste tensiunea arteriala si poate provoca deshidratarea. Contrabalanseaza pierderea fluidelor prin consumul de apa minerala si sucuri de fructe!

5. TREBUIE SA FII LA AEROPORT CU 3 ORE INAINTE DE ORA ZBORULUI

FALS. Poate ai cautat pe net ” reguli zbor avion ” si vrei sa stii daca sunt necesare acele 180 minute in aeroport preliminare zborului. Afla ca nu! In cazul zborurilor europene, birourile check-in se inchid cu 40 de minute inainte de decolare. Pentru a nu pierde avionul trebuie doar sa treci prin procedura de check-in la timp. Cu toate acestea, pentru confortul si siguranta ta, recomandam sa ajungi la aeroport cu 1.5 – 2 ore inainte de decolare.

 

www.fitoteca.ro

 

In articolele viitoare vom reveni cu o tema importanta: zborul cu avionul in timpul sarcinii si un ghid pentru calatoria cu avionul !

FITO ZONE

By FITOTECA.RO