Barbatii mananca sarat


De mii de ani, femeile au incercat sa se adapteze asa ziselor tipare de frumusete cerute de epoca in care traiau. Odata cu trecerea timpului, aceste tipare au devenit din ce in ce mai rigide astfel ca in prezent este o frenezie a siluetei perfecte 90-60-90.

Daca inainte doamnele trebuiau sa se infometeze si sa se “indese” in corsete ce-ti taiau (la propriu!) respiratia, epoca moderna ne ofera ocazia de a ne informa din plin. Majoritatea revistelor si paginilor de health marseaza pe sloganurile “o dieta echilibrata”, “un regim de viata sanatos”, “miscare fizica zilnica”. Din proprie experienta stiu ca nu este nimic mai greu pentru o persoana care a avut candva probleme de greutate sa respecte aceste criterii. Pentru a slabi cateva kilograme unele persoane sunt dispuse sa se infometeze cateva zile bune! uitand de neiertatorul efect yo-yo. Dar acest lucru nu conteaza, doar tu vei fi exceptia care confirma regula, asa-i? Draga mea, esti speciala dar nici asa…

Ce trebuie sa intelegi (desi s-ar putea sa nu-ti placa!) este ca fiecare organism are numarul lui de kilograme la care se simte bine. Ecuatia greutatii optime poate fi: inaltimea minus 15..10…sau 5. Nu este important. Ce este cu adevarat important este sa fi sanatoasa (si nu ignora termenul ca un mesaj cu “Paste fericit”). Nu ma intelege gresit, sunt o sustinatoare acerba a regimurilor de slabit dar exclusiv a celor care nu iti fac rau ulterior (fizic si psihic).

Cel mai bun regim este cel pe care ti-l creezi tu. Citeste pagini de health. Informeaza-te. Afla care sunt alimentele necesare unui regim. Afla ce tip de exercitii trebuie sa faci daca nu esti o veterana a fitnessului. Iar apoi creeaza-ti un regim al tau fara a te priva de alimentele care te fac fericita. Iti plac prajiturile? Include in regim o mini amandina la 3-4 zile. Iti placea sa sari coarda cand erai mica? Exerseaza 10-15 minute pe zi. Intr-adevar, rezultatele nu vor fi spectaculoase dar vor fi sigure si de lunga durata. Ai rabdare! Sentimentul pe care il vei avea in momentul in care vei proba o rochie mulata si fundul tau va fi incadrat de oglinda este nepretuit! Si nu uita de incredientul secret, increderea in sine! Este ca sarea in bucate (chit ca in regimuri este bine de evitat pentru ca retii apa, nu uita, barbatii mananca sarat!). Asa cum spunea Coco Chanel: “o femeie trebuie sa fie clasica si fabuloasa”!

Mara

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply