Totul despre contraceptive


Totul despre contraceptive

Iei pilula dupa un program metodic si ai scapat de griji: barza nu mai vine neinvitata. Sau poate preferi un produs injectabil, un dispozitiv intrauterin sau un implant – stabileste, impreuna cu medicul tau, ce ti se potriveste cel mai bine. Luand in calcul, desigur, si riscurile fiecarei metode in parte. Sunt minore – spun specialisti – pentru ca cele mai noi produse contin o cantitate tot mai mica de hormoni. Dar tot trebuie sa fii avertizata asupra acestor pelicule contraceptive pentru a le pune in balanta cu binefacerile pentru sanatatea ta. Verifica singura ce stii despre unele si despre celelalte! Fitoteca iti spune totul despre contraceptie !

 

pelicule contraceptive vaginale nonoxinol pellicles

pelicule contraceptive vaginale nonoxinol pellicles

 

FARMACISTUL RASPUNDE PELICULE CONTRACEPTIVE

  • Te transforma in femeia cu barba – FALS – Pilozitatea excesiva la femei este o problema reala. Desi circula multe zvonuri, in realitate, peliculele contraceptive reduc pilozitatea faciala pentru ca echilibreaza hormonii din organism si, astfel, firul de par este mai putin riguros. De aceea, se si recomanda unele pelicule contraceptive vaginale atunci cand ai probleme cu pilozitatea excesiva a fetei !
  • Iti strica tenul si provoaca acnee – FALS – Estrogenul ajuta la curatarea canalelor care fac legatura intre glandele seboree si suprafata pielii. Astfel incat specialistii prescriu pelicule contraceptive bune pentru fiecare organism in combaterea acneei.
  • Te lasa fara podoaba capilara – FALS – Studiile au demonstrat ca nu exista o legatura intre contraceptivele hormonale si caderea parului. Acest incident dezagreabil poate interveni, cel mult, pentru scurt timp, la inceperea sau intreruperea administrarii contraceptivelor, pana cand organismul se regleaza.
  • Adio silueta! Te ingrasi! – ADEVARAT si FALS – Rar, dar se intampla, 1-2 kg in plus, in primele trei luni de administrare a unui contraceptiv hormonal. Cauza: in aceasta perioada, organismul retine mai multa apa; pe de alta parte, creste si pofta de mancare. Dar, in definitiv, numai de tine depinde sa iti controlezi dieta.

 

pelicule contraceptive chinezesti prospect

pelicule contraceptive chinezesti prospect

 

Anticonceptionalele pelicule contraceptive pentru adolescenti

Desi isi incep viata sexuala din ce in ce mai devreme, tinerii nu folosesc suficient serviciile de planificare familiala. Adolescentii au acces limitat la informatia corecta privind planificarea familiala si nu cunosc riscurile contactului sexual neprotejat, iar serviciile medicale din domeniu nu sunt destul de bine promovate in randurile lor.

Cat de eficiente sunt foitele contraceptive

  • Risc de sarcina: 0.3 %
  • Tipurile de contraceptive: dupa compozitie – cu progesteron, contraceptive combinate (contin ambii hormoni: progesteron si estrogeni); dupa modul de administrare – contraceptive orale (pilule), contraceptive injectabile , contraceptive intravaginale , implant contraceptiv , dispozitiv intrauterin.

 

pelicule contraceptive pentru copii

pelicule contraceptive pentru copii

 

Totul despre contraceptie sarcina – scad riscul de cancer genital

Cele mai noi metode noi contraceptive si eficiente, din punctul de vedere al cancerului genital, sunt cele care contin exclusiv progesteron. Unele pelicule contraceptive chinezesti combinate sunt considerate, uneori, daunatoare, pentru ca s-a dovedit ca estrogenii pot fi implicati in aparitia cancerului genital. Dar studiile au demonstrat ca si pilula combinata reduce cu 5-10%  riscul de cancer ovarian pentru fiecare an de utilizare.

Daca iei in mod consecvent pilule contraceptive, timp de 4 ani, riscul de cancer ovarian se reduce cu 30%, timp de 10 ani – 60% iar peste 12 ani – pana la 80%.

In privinta cancerului de col uterin (sau cervical) nu este foarte clar ce responsabilitate are pilula in dezvoltarea tumorii maligne, comparativ cu principalii vinovati bine cunoscuti: varsta timpurie a primului contact sexual si parteneri numerosi.

Referitor la cancerul la san rezultatele cercetarii sunt contradictorii: se admite ca pilulele combinate ar putea influenta, teoretic, aparitia cancerului la san, dar intr-un procent neglijabil. Insa, diagnosticata intr-un stadiu precoce, boala poate fi tratata si vindecata.

totul despre anticonceptionalele yasmine

 www.fitoteca.ro

FITO ZONE

By FITOTECA.RO