Tort savarina


( reteta tort savarina )

Incrediente tort savarina

Blat tort savarina

  • 6 oua 
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Coaja lamaie
  • Un praf de sare

Sirop savarina
  • 200 g zahar
  • 800 ml apa
  • Esenta rom

Ornat savarina
  • Frisca
  • Gem/Tort gelee
  • Capsuni / Ornamente

Mod de preparare tort savarina

Reteta Tort Savarina reprezinta de fapt o savarina uriasa , de dimensiunea unui tort. Este la fel de gustos ca si prajitura savarina obisnuita, insa tortul savarina este mai usor de facut deoarece nu trebuie sa pregatiti zeci de forme, ci doar una singura.

Se separa albusurile de galbenusuri in doua vase. Se bat albusurile pana devin spuma. Se bat galbenusurile la care se adauga 7 linguri de zahar, aromele (2 capacele esenta vanilie, 2 capacele esenta rom si o jumatate de lamaie rasa), un praf de sare si 7 linguri de pesmet. Dupa ce continutul este omogen se adauga albusurile si se amesteca. Forma de tort se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Compozitia se pune la tava si se introduce la cuptor 35-40 min.

Pentru sirop savarina : la 800ml apa se adauga 200g zahar; se fierbe si se adauga 2 capacele de esenta rom. Dupa ce ati scos tava din cuptor lasati-o pe geam aprox. 15 min sa se raceasca. Partea care s-a umflat în timpul coacerii o taiati drept. Atat bucata taiata (ce va functiona pe post de „capac”) cat si blatul propriu-zis se insiropeaza din belsug. Deasupra blatului se pune o strat consistent de frisca si gem de capsuni. Se pune bucata taiata din tortul tip savarina („capacul”) deasupra.

 

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply