Tort cu nuci si frisca exceptional


Tort cu nuca exceptional

Tort cu nuca exceptional

Ingrediente tort cu nuci si frisca

Blat:

  • 7 oua
  • 250g nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • 100ml apa
  • 200g zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins cu lamaie
  • Esente: vanilie si rom
  • Un pic de unt

Crema

  • 750g frisca
  • 100g ciocolata
  • Visina sau cirese din dulceata
tort cu nuca si ciocolat

tort cu nuca si ciocolata

Mod de preparare tort cu blat de nuca

  • Se pun intr-un vas nucile, zaharul si apa si se amesteca, pe foc potrivit pana se topeste zaharul.
  • Se lasa apa sa se raceasca, dupa care se adauga, pe rand, 7 galbenusuri, 3 linguri de cacao, aromele si praful de copt stins cu lamaie, amestecand continuu.
  • Compozitia de blat se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie pergament unsa cu unt si se coace la foc potrivit circa o ora.
  • Dupa ce s-a racit, se rastoarna cu grija.

Montarea tortului tort cu crema de nuca

  • Blatul se taie in trei, pe orizontala.
  • Se aseaza prima foaie de blat pe platou si peste ea se pun boabe de visine sau de cirese din dulceata.
  • Se pune si a doua foaie de blat, peste care se intinde un strat gros de frisca.
  • Dupa ce se pune si ultima foaie se blat, se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu ciocolata rasa si visine sau cirese.

Pofta buna!

Tort cu nuci si frisca

Tort cu nuci si frisca

In curand vom publica si retete pentru tort cu nuca si mascarpone si tort cu blat de nuca si crema de ciocolata ! Ce alte retete ai vrea sa gasesti pe www.fitoteca.ro ?

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO