Tocana din Bihor


Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • paprika
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 250 g creier
  • ulei pentru prajit
  • 500 g ciuperci
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 1 kg mazare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper, sare

Mod de preparare

Carnea de porc se taie bucati si se sareaza, se inabusa in cateva linguri de ulei pana isi schimba culoarea, dupa care se adauga o cana cu apa, pana se inmoaie. Creierul se curata de pielite in apa rece, se spala si se opareste, dupa care se taie bucati. Ciupercile, ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Mazarea se fierbe. In alt ulei se inabusesc ceapa si ciupercile, se adauga pasta de rosii, piper, paprika, mazarea, creierul, jumatate din patrunjelul verde si le lasam la calit 15 minute. Spre sfarsit adaugam vinul, apoi ouale si verdeata, amestecand mereu. Adaugam si carnea de porc si le mai lasam impreuna 5 minute. Tocana de Bihor se serveste calda.

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply