Tinctura de nuci verzi – excelenta in bolile de stomac


( nuci verzi tratament )

Nuci verzi beneficii

  • Sunt folosite, in general, de gospodine pentru prepararea unei delicioase dulceti. Aflati insa ca acestea pot constitui ingredientul unei tincturi excelente in tratamentul bolilor de stomac sau de ficat. De asemenea, fluidizeaza si primeneste sangele. Pe langa alte diete naturiste cu ierburi nucile verzi reprezinta o alternativa ideala.
  • Ceaiul de nuci verzi , siropul de nuci verzi au de asemenea proprietati curative in remediul durerilor.
  • Sa nu uitam de importanta lor in cosmetica . Puteti incerca tratamentu cu nuci verzi pentru par sau varice .

 

Tinctura Nuci verzi – preparare

Mod de preparare: taiati 20-25 nuci verzi in bucati mici. Introduceti-le intr-un recipient de sticla. Turnati alcool cat sa fie acoperite cu 2-3 cm. Astupati bine recipientul, daca este posibil chiar smolit la gura, apoi asezati-l langa o sursa de caldura sau la soare, timp de o luna. Filtrati lichidul rezultat din aceasta macerare, adaugati o bucatica de baton de vanilie, 1/2 kg zahar si agitati bine. Luati din aceasta tinctura 1-2 lingurite, in functie de starea si natura afectiunii de care suferiti.

Din frunze de nuc, se poate obtine o infuzie  (ceai de nuci verzi ), cu rezultate deosebite in afectiuni si dureri ale  gatului si stomatitei, folosita sub forma de gargara (3-4 ori zilnic), dar si in bolile de ochi (sub forma de compresa). Infuzati timp de 15 minute 15 g frunze uscate si maruntite in 200 ml apa clocotita. Acoperiti vasul pentru cateva minute, apoi strecurati printr-un tifon sau o strecuratoare deasa.

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply