Rozul – prieten sau dusman


Rozul este, in majoritatea cazurilor, o culoare extrem de dificil de purtat si exista riscuri destul de mari sa arate mai degraba ridicol pe cei ce o imbraca decat stilat si cu gust. Fie pentru ca nuanta este mult prea intensa, fie pentru ca este asortat gresit sau pentru ca e folosit in exces, rozul da uneori dureri de cap. In ciuda acestui fapt, exista metode simple prin care se poate folosi rozul fara a starni rasul si fara a da nastere unui dezastru vestimentar.

Daca in timpul copilariei, a purta haine si accesorii roz este privit ca un semn al candorii, al inocentei, al dragalaseniei varstei, odata cu depasirea pragului maturitatii se schimba lucrurile. Multe persoane adopta aceasta culoare pentru stralucirea tipica, pentru faptul ca iese in evidenta fara prea mari eforturi, uneori dintr-o lipsa de bun gust sau pur si simplu din dorinta de a readuce in lumina sufletul de copil sau voiosia.

In general, vestimentatia office si business exclude prin definitie rozul, intrucat nu ofera impresia de rigoare, sobrietate, seriozitate, asa cum o face negrul sau albastrul. Cu toate acestea, o pata de culoare care sa sparga monotonia si cliseul este binevenita. O camasa roz si niste accesorii de aceeasi culoare pot lumina clasicul costum negru, fara a ne abate de la rigoarea codului vestimentar impus de mediul de afaceri. Mai mult decat atat, in cazurile unei personalitati debordante, pline de idei sau in cazul unui job care presupune creatie si imaginatie bogata, o tinuta exclusiv roz este o revelatie, atata vreme cat este accesorizata corect.

Nu trebuie sa ne ferim nici de fuchsia. Toate nuantele de ciclam, chiar si cele ce bat spre violet, pot accesoriza cu mult bun gust costumele negre si pot da viata nuantelor neutre ale tinutelor business sau pot deveni punctul de atractie al serii in cazul unei petreceri.

E bine sa fie evitate vestimentatiile exclusiv roz, asortate tot cu accesorii roz. Recomandarea ar fi sa se opteze pentru accesorii negre sau albe, care sa sparga monotonia roz si sa mai potoleasca din intensitatea cromatica a hainelor.

 

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply