Reteta Tort cu biscuiti Oreo


reteta tort cu biscuiti oreo

reteta tort cu biscuiti oreo

Ingrediente Tort cu biscuiti Oreo

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 sticluta esenta vanilie

Pentru crema:

  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru decor

  • biscuiti Oreo
  • frisca

Optional: apa minerala si sampanie

 

Mod de preparare blat tort oreo

  • Preincalzeste cuptorul. Pregateste o tava rotunda, pe care o ungi cu ulei si o tapetezi cu faina din belsug.
  • Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu 3 linguri de zahar , iar galbenusurile cu restul de 2 linguri.
  • Topeste untul la foc mic, apoi adauga-l peste galbenusuri.
  • Toarna treptat peste galbenusuri urmatoarele: faina, praful de copt, esenta de vanilie si compozitia de albusuri.
  • Pune mixul final in tava deja pregatita si lasa la copt, la foc mediu, 35 – 40 de minute.

Mod de preparare crema tort oreo

  • Piseaza marunt un pachet mare de biscuiti Oreo.
  • In cazul in care folosesti frisca lichida, ai grija sa nu o bati prea mult. Recomandam 2 minute la viteza mica.
  • Imparte cantitatea de frisca in jumatate (vei avea nevoie pentru decor).
  • Adauga peste frisca zaharul pudra si bucatelele de biscuiti pisati.
  • Scoate blatul din cuptor si lasa-l la racit natural (nu in frigider). Sectioneaza-l cu atentie.
  • Noi am vrut sa il si insiropam! Reteta FITOTECA? 500ml apa minerala, 1 lingura zahar pudra, 1 lingura zahar si un paharel de sampanie!
  • Pune crema intre cele doua straturi de blat, apoi decoreaza tortul cu frisca si biscuiti Oreo.

www.fitoteca.ro

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO