Remedii din plante pentru combaterea celulitei


 ( foto ceai anticelulitic fares )

Celulita poate fi combatuta si “din interior”, utilizand principiile active din plante pentru eliminarea apei din tesuturi, imbunatatirea circulatiei locale si mobilizarea grasimilor si reziduurilor stagnante. Pentru eliminarea apei si toxinelor se intrebuinteaza plante diuretice (formand astfel un ceai anticelulitic )  in cure de 20 de zile pe luna, timp de 3 luni.

  • Cozi de cirese  – decoct din 5-10 g zoci la o cana cu apa; se fierb 15-20 minute si se beau 3 cani/zi.
  • Coada calului – decoct din 4-5 lingurite de planta la 1,5 l apa; se fierb 10 minute iar ceaiul se bea in loc de apa.
  • Urzica – infuzie din 1-2 lingurite de frunze maruntite la o cana cu apa oparita; se lasa 10-15 minute si se beau 2-3 cani/zi.
  • Brusture – decoct din 3-4 linguri de radacina maruntita la 1 l apa; se fierbe 2 minute iar intreaga cantitate se bea pe parcursul unei zile

Numeroase principii active din plante intra in componenta produselor anticelulitice, putand fi achizitionate sub diverse forme (gel anticelulitic , creme anticelulitice , extracte fruide etc.) din farmacii sau magazine naturiste. Foarte cunoscute pentru eficienta lor sunt Centenella asiatica , Ginkgo biloba ,  extractele pure de bioflavonoide din semintele de vita de vie, cafeina, ceaiul negru sau algele bune.

Recunoscut pentru efectele sale, ceaiul verde anticelulitic este partenerul de incredere in combaterea si remedierea celulitei si constipatiei .

Pentru un efect maxim se apeleaza si la masajul anticelulitic , in afara cazului celulitei cronice , aici fiind nevoie de consultul unui medic specialist.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply