Reguli vestimentare in lume


imbracaminte femei arabe

imbracaminte femei arabe

 
WWW.FITOTECA.RO
Reguli vestimentare in Africa

In regiunile cu temperaturi foarte ridicate, se poarte doar haine din materiale naturale. Sinteticele sunt excluse. Tinutele pentru seara au intotdeauna maneci lungi si acopera tot trupul, pentru a-i feri pe cei cale le poarte de intepaturile insectelor. Moda in Africa interzice nudismul.

Reguli vestimentare in Asia

Conceptiile si curentele religioase difera nu numai de la o tara la alta, ci chiar de la o regiune la alta. In cazul modei in Asia insa, toata lumea a cazut de acord: cand viziteaza templele, femeile nu au voie sa aiba umerii descoperiti si nici sa poarte pantaloni sau fuste scurte. Iar barbatii nu au voie sa poarte pantaloni scurti. De asemenea, gazdele ii apreciaza, de obicei, pe cei care se descalta cand le calca pragul.

Reguli vestimentare in Europa

In Grecia, Portugalia si Turcia nu se face nudism. In schimb, pe plajele din Franta, Spania si Tarile Scandinave, poti renunta fara probleme atat la sutien, cat si la slip. Nu se cade insa sa mergi la restaurant in costum de baie, nici chiar daca acesta este la doi pasi de plaja.

Reguli vestimentare in Tarile Islamice

In multe dintre aceste tari, femeile de prin partea locului nu ies din casa cu fata descoperita. Moda sau traditie, acel val pe fata ( val islamic ) se pastreaza si azi. Fireste ca o europeana nu se va ascunde in spatele lui, dar ai fi , totusi, nepotrivit sa se imbrace in haine mulate si foarte colorate. In plus, parul lung se poarta strans in coada sau in coc, niciodata lasat sa curga pe umeri.

Reguli vestimentare in America de Sud

Se pune mare pret pe vestimentatia ingrijita. Seara, toata lumea se imbraca la patru ace. Barbatii care vor sa mearga la cazinouri (foarte la moda in Brazilia, Columbia, Venezuela si Argentina) nu ar trebui sa isi lase sacoul acasa.

Reguli vestimentare in SUA

Despre americani se spune ca este poporul cel mai simplu imbracat de pe mapamond. Blugii, tricourile si pantofii sport sunt nelipsite din dulapul fiecarui american. Vestimentatia pretentioasa si supersofisticata nu prea are cautare in statele americane, cu exceptia petrecerilor sau a receptiilor elegante.

Matar.ro

FITO ZONE

By FITOTECA.RO