Regim special, inainte de examen


Pentru a fi in forma in timpul examenelor, creierul trebuie hranit corespunzator, stiut fiind ca acesta foloseste 20 % din energia adusa de alimente.

vitamine care te ajuta sa te concentrezi

Alimente care te ajuta sa te concentrezi 

La fel ca si sportivii inainte de competitii, studentii si elevii trebuie sa-si faca rezerve de glucide complexe. Pastele, orezul, cartofii si fructele uscate sunt alimente care te ajuta sa inveti . Adevarati carburanti, acestia elibereaza, treptat, glucoza necesara aprovizionarii creierului. Insa nu sunt suficiente. Lipidele (din uleiuri) intra in componenta membranelor creierului.

Vitamine care te ajuta sa te concentrezi 

Vitamina C (fructe si legume) si vitamina B (drojdia de bere, cereale complete) stimuleaza atentia. In care in care studentul este stresat, trebuie sa ia magneziu (ciocolata neagra, banane, caise uscate), acest mineral fiind recunoscut pentru efectul de calare a sistemului nervos.

Cateva reguli de aur

  • Nu sari peste mese . Nemancand destul sau prost, apare oboseala, puterea de concentrare scade si poti avea goluri de memorie. Atentie, nici infulecatul peste masura nu este bun.
  • Mese usoare . Daca meniul este prea copios (friptura, maioneza), apare senzatia de moleseala si pofta de somn devine irezistibila. Asadar, mancare mai usoara, intr-o atmosfera calma, destinsa.
  • Noaptea, un somn bun . Incearca sa nu faci abuz, mai ales seara, de bauturi stimulente (cafea, ceai, coca-cola) pentru ca acestea iti perturba somnul. Seara, inainte de examen, mananca ceva usor, pe baza de legume si peste.
  • Daca in dimineata examenului ai trac si nu poti manca, e bine sa te asiguri sa ai la tine biscuiti, fructe uscate. Daca vrei neaparat ceva dulce, ciocolata neagra este varianta cea mai buna, elimina stresul dinaintea examenelor .

O alimentatie echilibrata, ce asigura aportul necesar de proteine, minerale si vitamine este cheia bunei functionarii a creierului. 

 

 

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply