Ratatouille


 

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • ierburi de Provence uscate
  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare, piper,ierburi de Provence

Mod de preparare

Pentru a obtine reteta originala Ratatouille, intai incingem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata cubulete si usturoiul. Rosiile oparite inainte, curatate de coaja si taiate cubulete le adaugam in ceapa calita, lasandu-le sa fiarba bine pana cand sosul se leaga. Adaugam sare, piper si ierburi de provence dupa gust. Asezam legumele intr un vas de yena rotund, alternandu-le. Incepem cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben, si apoi sosul de rosii. La final punem o lingura ulei de masline, presaram ierburi de Provence, acoperim cu un capac si dam la cuptor timp de 15-20 minute la foc potrivit. Ratatouille se serveste cu putin sos deasupra, cald sau rece.

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply