Placinta cu mamaliga, ciuperci si parmezan


 

Placinta cu mamaliga, ciuperci si parmezan

Ingrediente

  • 225 g ciuperci mixte (de padure si champignon)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • frunzele de la o crenguta de cimbrisor
  • 4 linguri de smantana grasa
  • 7g pesmet alb
  • 15g parmezan ras

Pentru mamaliga:

  • 450ml apa
  • 75 g malai grisat
  • 25 g parmezan ras
  • 15 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti apa la fiert, iar cand este in clocot turnati in fir subtire malaiul, amestecand continuu. Reducem temperatura si mai fierbem mamaliga inca 10 minute, pana cand se desprinde pe marginile oalei. Intre timp ungeti o tava putin adanca pentru cuptor cu ulei de masline si tapetati-o cu folie. Luati mamaliga de pe foc, adaugati parmezanul ras, untul si sare dupa gust. Turnati mamaliga in tava pregatita si puneti-o la frigider o ora. Spalati si curatati ciupercile, apoi le taiati felii. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si caliti ciupercile impreuna cu cimbrisorul, usturoiul, sare si piper negru dupa gust, pana cand s-au fragezit si surplusul de lichid s-a evaporat. Adaugati smantana si lasati sa dea in clocot, pana se ingroasa putin. Scoateti tava cu mamaliga de la frigider, turnati amestecul de ciuperci deasupra. Preincalzim cuptorul la 200 de grade celsius. Amestecati parmezanul ras impreuna cu pesmetul si cu putina sare si piper, si presaram deasupra. Dati mamaliga astfel preparata la cuptor pentru 20 de minute.

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply