Peste cu lamaie si usturoi


peste la cuptor cu lamaie si legume

peste la cuptor cu lamaie si legume

Ingrediente peste cu lamaie regim patru portii

  • 4 file de cod sau merluciu
  • 1 lamaie
  • Sare si piper alb
  • Unt
  • Patrunjel si marar
  • Usturoi dupa gust
peste la cuptor cu sos de lamaie

peste la cuptor cu sos de lamaie

Mod de preparare peste la cuptor cu lamaie si usturoi

  • Se spala bucatile de peste cu apa rece, apoi se usuca in prosop de hartie.
  • Se taie lamaia in felii.
  • Cu o felie de lamaie se sterg bucatile de peste pe ambele parti, se sareaza si se aseaza fiecare pe folie de staniol, unsa cu unt.
  • Se presara patrunjel si marar tocat si usturoi.
  • Se pune pe fiecare bucata de peste cate o felie de lamaie.
  • Apoi se impacheteaza pestele in staniol si se pune pe o tava.
  • Se baga pestele la cuptor pentru jumatate de ora.
  • Se serveste cu cartori natur ca garnitura si se orneaza cu marar si patrunjel.
  • Vinul potrivit este cel alb, servit la temperatura camerei.
  • In loc de cod, mai poate fi folosit si merluciu, salau sau orice alt peste slab.

Pofta buna!

peste la cuptor cu lamaie si cartofi

peste la cuptor cu lamaie si cartofi

In viitor vom publica si retete pentru macro la cuptor cu lamaie cu sos de lamaie si smantana si peste cu cartofi natur cu sos de ciuperci! Ce alte retete ai vrea sa gasesti pe www.fitoteca.ro ?

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO