O duzina de ani impreuna. Si continua.


Imi place sa cred ca relatiile de prietenie incepute in copilarie dureaza toata viata. Sentimentele erau curate si alegerile mai sincere.
cele mai bune prieteneEu am facut generala, gimnaziul si liceul in aceeasi scoala. Ma bucur ca am petrecut 12 ani in acelasi grup – 15 persoane cu care am trait o duzina de ani impreuna. Inainte de a implini 20 de ani! Asta spune ceva. Acele relatii imi sunt extrem de dragi iar sentimentele au devenit neconditionate. Normal, ne-am schimbat. Nu mai suntem acum, la 26 de ani, cum eram la 16. Majoritatea ne-am casatorit, avem copii sau cariere frumoase. Fiecare incearca sa isi gaseasca locul in societate. Si oricat de frumoase sau stranse sunt prieteniile create in facultate cu colegii de amfiteatru sau de camin, refuz sa cred ca ar putea sa surclaseze prieteniile din copilarie.

Desi in urma cu jumatate de an m-am mutat in Anglia, ma bucur sa observ ca distanta nu a reusit sa slabeasca relatia dintre mine si colegele mele din copilarie. Dupa ani de sortare au ramas 4 prietene si fiecare are ceva extraordinar de oferit.

auburnMadalina imi este cea mai draga, ca sora pe care nu am avut-o, dar pe care care ma pot baza oricand, neconditionat. Este cea mai incercata relatie de prietenie din dotare, dar si cea mai stransa. Este genul organizat pentru care primeaza cariera. Rezervata in a crea relatii noi si destul de greu de citit pentru persoanele din exterior, Madalina e de fapt o persoana afectuoasa pentru care conteaza mult comunicarea si sinceritatea. Este pactul pe care l-am facut: oricat de delicata ar fi situatia, vom fi mereu 100 % sincere una cu cealalta. Fiecare are nevoie de o persoana lucida, care sa ii spuna adevarul verde-n fata. Functioneaza.

gelozia intre prieteneCu Ruxandra e diferit. Am senzatia ca pe masura ce trece timpul ne intelegem din ce in ce mai bine. O singura data ne-am certat prin mesaje si ne-am simtit amandoua ingrozitor. Este inteligenta si cerebrala – am mereu ceva de invatat de la ea. Putem vorbi de Murakami si Marquez. Imi citeste articolele si imi spune in termeni jurnalistici ce nu ii place. Cu niste ochi albastri absolut hiptonici si un par blond cret in valuri, Ruxi este ca o printesa din povesti, dar care te poate intepa mai tare ca cel mai veninos sarpe. Sesiunile nostre de barfa sunt absolut delicioase. Sa te feresti sa ajungi subiectul nostru de discutie! O persoana pentru care eticheta conteaza si care, desi nu iti spune direct, in momentul in care te tine de mana si te priveste in ochi – iti transmite fara a scoate un cuvant toate gandurile si sentimentele frumoase pe care le nutreste.

prietene din copilarieAlexandra. Cea mai echilibrata. Discutiile cu ea sunt clare si la obiect, fara mazgalituri inutile. Cea mai cool si copilaroasa ca aparitie, reuseste sa proiecteze o imagine mereu originala. Cu un par rosu ca focul, este singura care imi intelege frustarile in lupta cu kilogramele in plus. Acum, ca in sfarsit  am ajuns amandoua la greutatea care ne-am dorit-o, Alexandra intelege eforturile pe care trebuie sa le facem pentru a ne mentine silueta. E o prezenta tonica si fresh care aduce culoare in orice context.

cearta cu prietena cea mai bunaRelatia cu Ioana a variat de-a lungul timpului. Mereu ne-am inteles bine, dar nu am fost foarte apropiate. Este poate cea mai sufletista. O fire sensibila, dar puternica in acelasi timp, pentru care familia si prietenii sunt foarte importanti.  Mereu te ajuta fara pretentia de a-i intoarce gestul. O tipa directa care discuta relaxat despre sex, bani si despre ea insasi.  Fire comunicativa, usor controversata, Ioana este mereu o aparitie indiferent de situatie.

Da, este un articol siropos, nu prea moralizator, scris mai mult de dragul prietenelor mele. De fapt, cred ca este o morala pe undeva. Sunt foarte multi factori care pot slabi sau distruge relatiile de prietenie. Timpul, distanta, contexul social, etc. Dar sunt fericita si multumesc ca acum ma bucur de afectiunea si increderea celor patru fete si traiesc cu speranta si naivitatea ca aceste legaturi vor trece cumva testul timpului. Doar cafelele, cocktailurile si barfele nu se demodeaza niciodata.

Mara

FITO ZONE

By FITOTECA.RO