Dovlecei cu risotto


Ingrediente

  • 200 g orez basmati si orez salbatic
  • 1 dovleac
  • 185 g castane fierte, tocate
  • 75 g merisoare uscate
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 150 g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbrisor

Mod de preparare

Pentru a prepara dovlecei cu risotto mai intai puneti orezul la fiert in apa sau supa de pui. Daca veti folosi supa de pui risotto-ul va fi mai aromat. Fierbem orezul pana e foarte putin fraged. Intre timp taiem dovleacul in doua, daca doriti “farfurii” de dovleac nu foarte adanci, folositi 4 dovleci la care le taiati capacul, iar mijlocul il taiati felii pe care le puneti la cuptor impreuna cu risotto-ul, la copt. Curatam dovleacul de mijloc si de seminte, si netezim frumos capacele, le asezonam cu sare si piper si le asezam pe o tava de copt. Amestecam intr-un bol orezul impreuna cu restul condimentelor si impartim in capacele de dovleac. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, adaugan putina apa daca e necesar, pentru ca risotto-ul sa fie cremos in interior.

 

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply