Dincolo de granita pulsului


vise premonitoriiHai sa stabilim un lucru. Nu sunt de acord cu folosirea termenului “visuri”. Da, e poetic, dar mie nu imi place. Asa ca folosesc “vise”. Sunt o neadaptata.
Ma intriga faptul ca visele din timpul zilei reprezinta dorintele noastre cele mai arzatoare iar visele de noapte pot fi de fapt proiectia nelinistilor si frustrarilor acumulate in ziua sau perioada respectiva. Ma fascineaza cum functioneza creierul nostru si criteriile de selectie pe care le are. De multe ori am avut vise abstracte si imposibil de deslusit care – gandite obiectiv si la rece – erau de fapt fragmente din intamplarile din ziua precendenta.

Tu visezi? In fiecare seara sau cand si cand?  Crezi ca exista vise premonitorii sau relatii care transcend? Crezi ca persoanele care nu mai sunt printre noi ar putea cumva sa comunice cu noi prin intermediul viselor? Sunt o persoana sceptica. Sunt convinsa ca pot exista clarvazatori si OZN-uri, dar nu in lumea mea. Poate in a ta. Imi place sa ma consider o persoana lucida. Poate din acest motiv mi-a fost destul de greu sa accept cat de puternice pot fi unele legaturi.
Bunica mea a murit in urma cu multi ani, aproape 15. Mi-o amintesc foarte bine, dar nu cred ca am visat-o in tot acest timp mai mult de doua sau trei ori. Bunicul o visa des. A iubit-o mult. A fost o relatie care a trecut dincolo de granita pulsului. visuri premonitoriiIn vis, niciodata nu vorbea cu el iar bunicul suferea ingrozitor. Ii era dor de ea si ar fi vrut sa o stranga in brate. Ea insa mereu a pastrat distanta. In vis. Pana cand intr-o noapte i-a dat un ceas… M-am speritat ingrozitor! Desi nu credeam in asa-zisa putere a viselor – cunosteam simbolistica ceasului daruit in vis. A doua zi pe seara, vecinul de jos a murit. Infarct. Sa-mi fie cu iertare, a fost un om foarte dragut, dar am rasuflat usurata. Sigur, nu cred ca visul a cauzat nefericitul moment, dar sincronizarea iti da de gandit.

Creierul meu functioneaza ciudat. Momentele neplacute sau intamplarile triste – am tendinta sa le uit. Am un sistem de aparare extroardinar. Un fel de memorie selectiva. Nu tin minte perioada cand au divortat ai mei sau prima suferinta din dragoste. Stiu ca s-au intamplat, dar cand incerc sa imi amintesc nu pot creiona imagini sau sunete. Sunt persoane care trec prin adevarate traume, care probabil ar avea mare nevoie de aceasta putere – de a sterge anumite pasaje din memorie. Din fericire pentru mine, mi-am revendicat-o. La patru ani de la disparitie, refuz sa cred ca bunicul meu nu mai traieste. Acum ca sunt plecata de acasa, vreau de multe ori sa o intreb pe mama: Ce face bunicul, e bine…? Dar ma opresc la timp. Inteleg ca este cursul firesc al vietii, sa pierzi unele persoane, sa castigi altele. As vrea sa cred ca exista un balans in univers, desi doar citind cateva articole de pe Mediafax – realizez ca nu e asa.  Dar voi semnificatii visecontinua sa visez. Zi si noapte. Cat soarele e pe cer voi incerca sa am parte de povesti cat mai colorate si mai stralucitoare iar cand Luceafarul imi va face cu ochiul imi voi aminti de persoanele dragi care ma inconjoara, intr-o forma sau alta.

P.S- Apropo de premonitii. Ti-am spus ca m-am impiedicat pe scari?

Mara

FITO ZONE

By FITOTECA.RO