Dieta Keto


Ce inseamna dieta ketogenica? “Ideea e ca trebuie sa mananci grasimi! 65% grasimi, 30% proteine, 5% carbohidrati sau chiar deloc. Slabeste manand sanatos! Dieta Keto te ajuta sa scapi de colaceii si aripioarele din jurul taliei, sa obtii un abdomen mai plat!
Eficienta ei nu depinde de conformatia corporala pentru ca ataca o cale metabolica pe care o are orice om normal – activeaza lipaza hormonosensibila. O alimentatie bogata in carbohidrati este buna in cazul celor care fac munca fizica sustinuta, dar pentru cei sedentari efectele sunt devastatoare: diabet, boli cardiovasculare, boli de piele, boli autoimune, obezitate, infertilitate, energie scazuta.
(foto dieta keto forum)
De ce functioneaza?
Corpul are nevoie de energie, si de regula si-o ia din carbohidrati (dulciuri, paine, orez, cartofi). Dar daca nu-i mai dam carbohidrati, atunci pentru a produce energie incepe sa arda grasimile. Cei mai multi dintre noi nu stim exact cum functioneaza organismul. Dieta Keto iti permite sa mananci oricand, orice, oricat. Exista insa o problema: daca incepi sa arzi grasimi, apar corpii cetonici in sange sau KETONE – de unde si numele de “keto”. Acestia taie enorm senzatia de foame si nu vei mai manca, te surprinzi pe tine cand lasi jumate din ce ti-ai pus in farfurie. Astfel ca in scurt timp de la tinerea acestei diete, va scadea si apetitul tau, lucru ce va ajuta evident la pierderea kilogramelor. Acest lucru nu se intampla daca ai o alimentatie bogata in carbohidrati, dimpotriva, cu cat mananci mai multi, cu atat iti creste apetitul.
Capitolele dieta keto retete si dieta keto meniu sunt destul de vaste. Atata timp cat vei tine cont de regulile prezentate mai sus, regimul va avea succes; fii originala si inventiva!

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply