Dieta grupelor de sange


(foto dieta grupelor sanguine forum)

Urmand aceasta dieta bazata pe grupa dvs sanguina veti slabi considerabil, consumand doar anumite alimente. Dieta in functie de grupa sanguina permite un stil de viata normal, nerestrictiv. Sistemul dietei se bazeaza pe cele patru tipuri de sange (O,A,B,AB). Apartenenta la un grup e trecuta in harta personala a individului, in cromozomii sai si in fiecare celula. Prin sange si hrana se realizeaza o reactie chimica influentata de patrimoniul nostru genetic. Mai mult chiar s-a descoperi faptul ca sistemul digestiv si cel imunitar (interconectate) prezinta anumite predilectii pentru alimentele consumate in functie de grupele sanguine similare. Pentru fiecare dintre grupele sanguine exista o serie de alimente benefice si alimente neindicate. Dieta grupelor de sange excelenta pentru a pierde in greutate deoarece echilibreaza metabolismul organismului. Insa, este recomandabil sa consultati un medic inainte de a incepe dieta sangvina, deoarece, daca suferiti de alte afectiuni, ar putea sa intre in conflict cu ele. Pentru a putea urma dieta in functie de grupa sanguina e necesar sa va cunoasteti cu exactitate grupa sanguina.

 

Grupa 0

Un corp prin care curge sange din grupa 0 necesita proteine animale, deci multa carne, dar grija mare la portii. O masa nu trebuie sa contina mai mult de 180g de carne! Grupa 0 tolereaza cel mai bine carnea rosie si are un sistem imunitar puternic si reactiv. Din pacate, e predispus la ingrasare, prin urmare, cel mai indicat e ca atunci cand tii dieta in functie de grupa sanguina 01 (si nu numai) sa desfasori  o activitate fizica regulata si intensa.

Alimente indicate pentru grupa 0

Carne: rosie (vita si vitel), miel, ficat, mult peste si fructe de mare.
Fructe: smochinele, prunele uscate sau prospete.
Legume: varza, broccoli, anghinare, ceapa alba si rosie, peperoni, cartofi dulci, hrean, nap, spanac, scarola, patrunjel, fasole verde, usturoi, sfecla, laptuci, praz, tarassaco si dovleac.

Alimente neindicate pentru grupa 0

Carne: gasca, porc, mezeluri.
Lactate: reduceti aproape la 0 consumul de lactatate si oua.
Fructe: capsuni, avocado, mandarine, pepene dulce, nuca de cocos, portocale, mure.
Legume: varza de Bruxelles, varza alba si rosie, ciuperci cultivate, conopida, vinete, masline negre, cartofi rosii si albi, porumb, fasole de Spania si alba, mustar si linte.
Evitati si uleiul de porumb, untul de arahide si fisticul.

Grupa A

Cei care au aceasta grupa sanguina sunt dotati cu un aparat digestiv extrem de sensibil, dar cu un sistem imunitar tolerant, prin urmare se adapteaza repede schimbarilor dietetice. Dieta in functie de grupa sanguina A2 este pentru cei care se bazeaza pe consumul de alimente naturale si proaspete. Asta inseamna ca ar trebui sa renuntati la toate tipurile de carne rosie, dar sa mariti consumul de peste si carne slaba (pui si curcan) preparata la cuptor sau gratar.

Alimente indicate

Alimente pe baza de soia (se asimileaza repede).
Pestele – nu trebuie exagerat cu consumul de peste, iar speciile indicate sunt somonul, sardinele, macroul, merluciul si pastravul).
Consumati produse mai putin rafinate: paine din soia, ovaz si secara, dulciuri din orez, faina de hrisca.
Legume: laptuci, broccoli, usturoi, nap turcesc, napi, sfecla, cicoare, ceapa rosie sau galbena, varza rosie si verde, praz, patrunjel, hrean, spanac, papadie, scarola, varza si dovleac.
Fructe: (de cel putin 3 ori pe zi) grape-fruit, ananas, struguri, caise, smochine proaspete sau uscate, cirese, coacaze, lamai, mure, prune proaspete si uscate.
Bauturi: cafea, ceai verde si vin rosu.

Alimente de evitat

Carne: miel, rata, pui, inima, ficat, porc, manzat, gasca, mezeluri si vitel.
Peste: tipar, homar, hering, calamar, scoici, baracuda sau biban.
Legume: varza alba si rosie, naut, fasole, ciuperci, vinete, masline verzi si negre, catofi albi, dulci si rosii, peperoni albi, rosii si verzi, peperoncini si rosi.
Bauturi: apa minerala si sifon, bere, lichior si ceai negru.
Limitati consumul de paine integrala sau de secara, de faina alba si paste, si consumati mai putine cereale.

Grupa B

Dieta in functie de grupa sanguina b3 este dedicata acelor norocosi care au un sistem imunitar de invidiat. Stau bine si cu aparatul digestiv si sunt extrem de asaptabili la schimbarile alimentare. Totusi, dieta grupei sanguine b trebuie sa contina o varietate larga de alimente, iar activitatea fizica sa fie moderata si echilibrata.

Alimente indicate:
Carne: miel, pui, batal si ficat
Lactate: oua si lactate – activeaza metabolismul.
Peste: caviar, merluciu, somon, sardine, macrou si sturion.
Legume: in special verdeturile si legumele din frunze verzi.

Alimente neindicate:
Carne: rata, porc, manzat, gasca, pui si mezeluri.
Peste: anguila, crab, scoici, creveti, somon fume si stridii.
Uleiuri si grasimi: ulei de arahide, de floarea soarelui, de susan si porumb.
Legume: naut, fasole boabe si linte.
Fainoase: faina, painea din cereale mixte, faina integrala, soia, graul verde si hrisca.
Legume: anghinare, ridiche si dovleac.
Fructe: avocado, kaki, smochine si nuca de cocos, alune, fistic si seminte de pin.

Grupa AB

Cei care au grupa AB se bucura de un aparat digestiv slab, insa un sistem imunitar bun compenseaza. Predispusi infectiilor, totusi sunt adaptabili cand vine vorba de schimbari ambientale. Trebuie sa aiba mare grija la alimentatie, si dieta sangvina va cuprinde alimente variate atat de privenienta vegetala cat si animala. Cand tii dieta in functie de grupa sanguina ab4 , se recomanda activitatea fizica relaxanta si usoara.

Alimente indicate:
Pestele si crustaceele sunt o sursa de proteine.
Carne: (consumati rar) miel, pui si curcan.
Lactate: laptele, branzeturil, iaurt.
Fructe: caise, ananas, fructe de padure, smochine, lamai, pepeni, grape-fruit, prune si struguri.
Bauturi: sucul de morcovi, cirese, coacaze si struguri. Incepeti ziua cu un pahar cu apa si lamaie (o jumatate de lamaie) pentru eliminarea excesului de mucus.

Alimente neindicate:
Carne: carnea rosie
Fainoase: graul verde, hrisca,porumbul
Lactate: branzeturile.
Peste: ansoa, tipar, scoici, creveti, somon fume si stridii.
Legume: fasole, naut, bob, napi, peperoni, masline negre si ridichi, usturoi, patrunjelul.
Fructe: portocale, banane
Limitati consumul de sare din sodiu sau otet, piperul, curry. Evitati alimentele in saramura sau in otet cat si ketchup-ul.

 

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply