Depresia postnatala la barbati


Depresia postnatala la barbati este o problema reala. Nasterea unui copil este un eveniment extraordinar, dar schimbarile pe care le aduce pot zdruncina buna armonie in familie.

depresia postnatala forum

depresia postnatala forum

Depresia postnatala simptome

Predispusi sunt barbatii care au un caracter emotional sau ai caror parinti au astfel de probleme. Un copil inseamna munca suplimentara acasa, dupa serviciu. Meseria de tata cere, pentru inceput, nopti nedormite, rabdare, atentie sporita pentru cel mic si mama lui. Unii tati simt nevoia sa castige mai bine in perioada in care sotia nu lucreaza – inca o presiune pe umerii lor. Se petrec schimbari si in relatia de cuplu. Pentru amandoi, centrul atentiei devine cel mic. Depresia postnatala si sarcina iti pot afecta realmente emotional barbatul! Daca sufera de aceasta afectiune, simptomele sunt usor de reperat: nu se bucura de nimic, nu se poate concentra, nu are pofta de mancare, are un somn agitat si, in general, o stare proasta.

Depresia postnatala tratament pentru barbati

Daca taci, gandind ca “o sa treaca”, te-ai putea trezi cu un barbat in dificultate, caruia ii va fi greu sa te ajute la cresterea copilului. Sanatatea tatalui e importanta pentru intreaga familie. El isi va reveni mai repede, daca devine constient de problema si gaseste impreuna cu tine, o solutie. Contactati un medic inainte ca situatia sa devina complicata!

Depresia postnatala cat dureaza si pe cine afecteaza cu adevarat

La numai doi ani dupa nastere, cel mic poate sa prezinte probleme psihice, daca unul dintre parinti are depresia postnatala postpartum . Desi mamele au fost mult mai stuadiate in raport cu copiii, problemele tatului pot influenta, in egala masura, dezvoltarea psihica a celui mic. El se comporta ca un burete care absoarbe si inmagazineaza tot din jurul lui: ceea ce vede, ce aude si ce simte. Daca, pentru o perioada scurta, copilul simte ca nu este dorit sau ca este cauza problemelor dintre parinti, va avea un sentiment de vinovatie fata de toti si toate.

www.fitoteca.ro

Marturia unui barbat despre sarcina si depresia postnatala 

Cand s-a nascut Razvan, aveam probleme de sanatate si nu munceam. Ioana s-a atasat mult de copil, iar eu am inceput sa ma simt nefolositor. Ne certam tot mai des. Imi era greu sa ma apropii de fiul meu. Nu dormeam, eram irascibil, nu puteam manca. Am inceput sa caut pe net retete barbati depresie postnatala, dar am decis ca e mai bine sa consult un medic. Mi-a prescris antidepresive si am depasit problema. Acum suntem o familie de nota zece!” Paul, 35 ani

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO