De ce insala femeile ?


Savureaza si tac. Altfel decat barbatii, femeile nu se lauda cu aventurile lor extraconjugale. Ceea ce nu inseamna ca nu le au. Studii recente au demonstrat ca femeile insala la fel de des ca barbatii. Motivele? Sexul joaca un rol important, dar, de obicei, e vorba de mult mai mult decat atat. Iata ce spun cateva “amante” care au acceptat sa ne dezvaluie secretul lor.

de ce inseala femeile

de ce inseala femeile

Poate ti s-a intamplat si tie. Sau poate, prietenei tale. Potrivit unei statistici recente, in tarile occidentale una din doua femei si-a inselat, macar o data, partenerul. In zilele noastre, femeile comit adulter la fel de des ca barbatii. La fel de des, dar cu totul altfel.

Sexul nu e totul

In timp ce barbatii o fac, de obicei, pentru a-si confirma virilitatea, femeile vor mai mult decat un orgasm. “Sotul ma trata ca pe un bun deja castigat, caruia nu e nevoie sa-i mai acorzi prea multa atentie” ne-a povestit Raluca, de 34 de ani, mama a doi copii. De cand e maritata, a avut deja trei amanti. “Nu vroiam doar sex mai bun si mai incitant. Doream ca cineva sa se arate din nou interesat de ceea ce simt si cred.” Iar Raluca nu este singura care gandeste asa despre inselat : un sondaj efectuat anul trecut a relevat ca, din 260 de femei adulterine, 66% considerau ca pentru ele cel mai mult au contat discutiile cu amantul! Totusi, adulter definitie este egal cu sex, cu discutie sau fara.

Oboseala de acasa

Dupa ani de trai in comun cu partenerul lor, multe femei nu se mai simt satisfacute sexual” afirma psihologul german Gisela Runte, autoarea cartii ” Cum insala femeile “. In timpul documentarii, a intervievat zeci de femei care au avut sau au amanti. Multe dintre ele povestesc ca, inainte de a-si insela partenerul, au incercat sa discute cu el despre nevoia lor de mai multa dragoste si tandrete, dar rezultatul a fost egal cu zero.Barbatii resimt discutiile de acest fel ca pe o critica la adresa lor si sunt socati, jigniti sau furiosi“, confirma psihologul. Urmarea a fost ca femeile respective au cautat rezolvarea problemei in patul altuia. Din pacate, rezultatul a fost, de cele mai multe ori, sub asteptari. “Pentru ca relatia intima cu amantul este rareori mai buna decat sexul cu sotul“, sustine psihologul american Frank Pittman, considerat peste ocean “parintele cercetarii in domeniul adulterului”.  El si-a petrecut mai mult de jumatate din cariera de terapeut cu cupluri infidele si a ajuns la concluzia ca aproximativ 50% din adulterini resimt sexul cu amantul ca nefiind spectaculos si ii acorda partenerului stabil o nota mai buna pentru performantele sexuale in pat. “Acest lucru este valabil mai ales pentru femei, una din cauze fiind inhibitia lor, provocata de frica acuta sau permanenta ca sotul sau iubitul ar putea afla ca este/a fost inselat“, sustine Pittman.

Tacerei nu-i de aur

S-a intamplat. L-ai inselat. Esti stapanita de emotii puternice si contradictorii. Fireste, simti nevoia sa vorbesti cu cineva despre asta. Spre deosebire de barbati, femeile nu fac parada de sexul vinovat, ci dimpotriva, incearca sa pastreze secretul cu sfintenie. Totusi, intr-o asemenea situatie, nevoia de a te confesa, de a-i impartasi cuiva suferinta si dorinta ta si de a primi un sfat, este mai mare ca oricand!

De obicei, in cazul femeilor adulterine, rolul confesorului ii revine celei mai bune prietene. Iar spovedania elibereaza. Odata marturisit, pacatul devine parca mai mic si inima mai usoara. Lucrurile pot reintra in matca lor fireasca, iar viata merge mai departe…

adulter cod penal

adulter cod penal

4 INTREBARI DESPRE FEMEI INFIDELE SI RASPUNSURILE DATE DE PSIHOLOGI 

1. Femeile insala altfel decat barbatii?

Minciunile pe care le folosesc femeile pentru a-si ascunde infidelitatea sunt mai subtile. Putini barbati ar spune “miercurea fac un curs de engleza”. O alta scuza tipic feminina e ca isi petrec seara sau weekendul la o prietena, care le este, fireste, complice. Un alibi aproape perfect.

2. Cum reusesc femeile sa aiba o aventura fara ca partenerul sa isi dea seama?

Femeile sunt mai buni manageri. Sunt obisnuite sa isi imparta timpul astfel incat sa se ocupe si de serviciu, si de copii, si de sot. Asa ca amantul cere doar putin mai multa organizare.

3. Care sunt urmarile adulterului?

Daca partenerul inselat afla de existenta amantului, urmarea este – in peste 50% din cazuri – despartirea. Intr-o asemenea situatie, de obicei ia sfarsit si relatia extraconjugala.

4. Se intampla des ca amantul sa ia locul sotului?

Foarte rar. Iar casniciile in care sotii au fost, inainte, amanti secreti – sunt rareori fericite.

 

 www.fitoteca.ro

Vor reveni cu articole cu povesti adevarate despre femei care si-au inselat partenerul!

M-am indragostit de sotul prietenei mele” Eliza (31 ani) 

Gandim la fel si ma face sa rad” Maria (30 ani)

Nevasta lui a rupt vraja” Cristina (37 ani)

FITO ZONE

By FITOTECA.RO