Cum te impaci cu neamul lui?


Armonia in casa ta se strica de fiecare data cand intervin rudele lui. De aici, discutii incordate. Azi asa, maine asa, intr-o zi ati putea ajunge la despartire. Exclus, daca gestionezi corect criza. Si faceti pace o data pentru totdeauna!

relatie nora soacra

relatie nora soacra

Ai o relatie frumoasa cu partenerul tau, deci normal ar fi ca toti membrii familiei sa te placa. Iar tie sa iti fie usor sa te integrezi. Numai ca… parintii lui au tendinta de a fi prea selectivi si critici. Toti stramba din nas. Nu exagera, nu inseamna ca nu esti suficient de buna pentru baiatul lor, ci ca ei viseaza sa isi casatoreasca odorul cu prototipuri: o femeie cu o situatie financiara extraordinara, sau una foarte cuminte, sau…sau… Ei sunt idealisti, tu fii pragmatica: nu esti femeia perfecta, dar esti aleasa fiului lor . Important este ca ei sa accepte situatia, iar tu sa te faci inteleasa: esti de partea lor si nu incerci sa ii indepartezi de fiul lor ci, din contra, sa ii apropii.

Prima vizita la socrii

Prima impresie conteaza, la fel si prima intalnire cu socrii este extrem de importanta. In acele cateva ore, trebuie sa ai un anumit comportament. Ai grija sa fii respectuoasa, atat cu partenerul tau cat si cu ceilalti barbati aflati de fata. In ce priveste comportamentul fata de mama sau bunica lui, fii calda, rabdatoare si zambareata (partenerul te cunoaste in toate ipostazele, dar familia lui trebuie sa isi faca o parere doar in putinul timp pe care il petreceti impreuna). Cu toate acestea, nu renunta la dreptul la opinie, in favoarea partenerului tau. Este important ca rudele lui sa observe ca aveti o relatie bazata pe egalitate!

Relatiile cu soacra

Pentru ca mamele sunt, de obicei, mai apropiate de fiilor lor, se simt datoare sa aduca in discutie problema norei. Relatia dintre soacra si nora poate fi una tensionata. Incearca sa te apropii de ea, sa o faci sa se confeseze. S-ar putea ca soacra sa vrea sa-ti vorbeasca despre nazdravaniile pe care le facea fiul ei in copilarie. E bine ca soacra si nora sa fie complice in orice situatie! Tine minte: daca ai castigat-o pe mama soacra, stapanesti trei sferturi din familie!

relatie soacra relatii

relatie soacra relatii

 

Nu va spalati rufele in familie

Daca ai o disputa cu partenerul tau, iar rudele lui sunt de fata, procedeaza delicat. Condu discutia astfel incat sa ajungeti la un compromis. Insa, daca subiectul este sensibil si consideri ca nu veti ajunge la un rezultat imediat, roaga-ti partenerul sa amanati discutia pentru mai tarziu, cand veti fi doar voi doi. Veti dovedi ca sunteti un cuplu ce isi rezolva conflictele cu maturitate si, in plus, veti avea si timp de gandire. Mai tarziu lucrurile vor avea alta culoare.

O mica cearta cu soacra ? Se rezolva!

Oricat de mult te-ai stradu-i sa fii nora perfecta , se poate sa faci, la un moment dat, un lucru cu care parintii lui nu sunt de acord . Este normal sa existe pareri contradictorii intre soacre si nurori , dar cel mai inteligent cedeaza, nu-i asa? Daca greseala este a ta, asigura-i ca nu se va mai intampla. Daca simti ca nu ai gresit, expune-ti punctul de vedere pe un ton linistit si cald. Evita sa spui ca ei au gresit si tu ai dreptate. Daca o mica neintelegere nu este mare lucru pentru tine, incearca sa intelegi de ce este pentru ei.

Coordoneaza-i si ii vei cuceri

Rudele partenerului tau vor fi placut impresionate daca te dovedesti a fi o persoana matura si cumpatata. Tine tu fraiele situatiei! Poti face asta luand asupra ta anumite responsabilitati care “dau bine”. Ocupa-te de pregatirea unei mese perfecte, dar ai grija sa implici pe toata lumea (partenerul tau, impreuna cu tatal lui – gratarul, tu si mama soacra – salata si aranjatul mesei). Daca te dovedesti un bun coordonator, poate sa insemne in ochii lor, ca esti o persoana capabila, deci fiul lor este pe maini bune. Atentie insa la tonul prea categoric, sa nu para ca dai ordine!

 

www.fitoteca.ro

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO