Cum poti trece mai usor peste o despartire


Despartirea este o experienta neplacuta, pe care vrem sa o evitam cu orice pret. Insa cand vine momentul sa facem fata uneia, inevitabil apare un intreg spectru de sentimente. Furia, regretele, frustrarea, amintirea sau deziluzia te pot coplesi si lasa vulnerabila. Oricat de imposibil ar parea in momentele respective, EXISTA undeva o raza de lumina, iar in continuare iti voi arata cum poti trece mai usor peste o despartire.

Permite-ti sa fii trista . Este absolut firesc sa fii cu moralul la pamant in urma incheierii unei relatii. In definitiv, ruptura inseamna renuntarea la un stil de viata, la obiceiuri si la viitorul pe care le construisei impreuna cu partenerul. Asadar, permite-ti sa suferi dupa relatia incheiata atat cat simti nevoia. Dupa un timp, vei vedea, te vei simti mult mai bine!

Inlatura amintirile. Chiar daca, pentru moment, iti este greu sa nu iti amintesti de vremurile bune si de tot ce te leaga de fostul partener, cel putin inlatura amintirile concrete, de tipul cadourilor si a pozelor. Fa rost de o cutie si pune deoparte tot ce are o legatura cu el. Depoziteaz-o cat mai bine, pentru a-ti fi greu sa dai de ea sau da-o unei prietene. Nu-ti recomand sa-i stergi si numarul de telefon sau adresa de e-mail. Comporta-te matur. Dupa ce te vei vindeca, vei fi mandra ca ai putut sa fii puternica. Selecteaza doar pozele/clipurile frumoase care le aveti impreuna, pune-le pe un CD si sterge orice urma din calculator  sau telefon.

Prietenii te pot ajuta. In momentele dificile post despartire, vei avea nevoie de ajutorul si sprijinul lor. De preferat este sa te deschizi in fata mai multor persoane. Vei simti nevoia sa suplinesti afectiunea daruita/primita de la fostul partener iar in cazul in care prietena ta cea mai buna nu va putea (din motive obiective) sa iti raspunda intr-o seara la telefon, te vei simti deprimata si frustrata.
Incheie orice contact cu fostul. Renunta sa te mai vezi cu el. Ceea ce iti doresti este sa depasesti momentul. Daca vei continua sa va vedeti sau sa vorbiti pe internet/la telefon, nu ai nicio sansa sa te desprinzi. Acelasi principiu se aplica si in eventualitatea in care vreti sa ramaneti prieteni. Se cere o perioada de pauza, de cel putin cateva saptamani (in cazul unei relatii de cateva luni) sau cateva luni (in cazul unei relatii ce depaseste un an).  Fuckbuddies?! Nu! Este interzis!

Nu iti da intalniri imediat dupa despartire. Nu va iesi nimic bun din asta. Iti vei compara actualul cu fostul in toate privintele, iar el nu merita asta. Fii corecta.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply