Cum iti ingrijesti tenul la 40 de ani


(foto cum sa-ti ingrijesti tenul la 40 de ani)

La 40 de ani este momentul sa revezi regulile de baza ale ingrijirii si sa-ti revizuiesti dieta, pentru ca metabolismul are tendinta de a se “lenevi” si te ingrasi mult mai usor. Renunta la tigari, in cazul in care esti fumatoare. Motivul? Tenul sufera deja din cauza diminuarii aportului de oxigen, iar nicotina, care se comporta ca un vasoconstrictor, nu face altceva decat sa inrautateasca lucrurile.

Fii atenta la retentia de lichide; pentru a o combate, bea cel putin doi litri de apa pe zi.

Pentru a contrasta pierderea tonusului, alege o crema pe baza de substante care sa exercite o actiune de “fortifiere” a tesuturilor, cum ar fi fitohormonii de soia sau proteinele de lapte. Aplica aceasta crema, masand mereu si gatul, pe care relaxarea pielii poate duce la formarea unor riduri adanci.

Pentru a rezolva problemele tenului matur, poti recurge la un tratament cum ar fi peelingul la dermatolog. Acesta iti va explica ce procedura ti se potriveste mai bine. Oricum, e bine sa stii ca cele mai noi si eficiente peelinguri sunt cele care se bazeaza pe masti cu acid retinolic care, in afara ca dau mai multa compactete tesuturilor, determina si un colorit al fetei mult mai uniform. Costa, dar merita…

Fii foarte atenta la soare; printre problemele tenului la 40 de ani se numara si aparitiei petelor, atat pe pielea mainilor, cat si pe cea a fetei. Pentru a evita aparitia acestora, foloseste, chiar si in oras, o crema de zi care sa contina filtre UV.

Tu cum iti ingrijesti tenul la 40 de ani?

www.fitoteca.ro

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply