Cum iti ingrijesti tenul la 30 de ani


Pielea este inca frumoasa, dar metabolismul celular incepe sa fie mai lenes. Primele efecte se pot observa la nivelul coloritului tenului, care devine mai putin luminos. Explicatia este cat se poate de simpla: incetinirea microcirculatiei duce la un mai mic schimb intercelular, iar pe obraji pielea se deshidrateaza cu mai mare usurinta.

Pentru a atenua efectele provocate de stres, practica in mod constant un sport usor – aerobic, fitness sau inot.

In afara de hidratare si protectie solara, cremele de zi trebuie sa contina substante in masura sa stimuleze schimbul intercelular (acid salicilic, retinol, alfa sau beta hidroacizi) si sa favorizeze productia de colagen (vitamica C). Asadar, aplic-o in fiecare dimineata, cu un masaj din centrul fetei catre exterior, pentru a destinde musculatura.

Seara, dupa ce te-ai demachiat, aplica-ti din nou o crema hidratanta pentru ca in timpul noptii, pielea se poate deshidrata cu mai mare usurinta.

O data pe saptamana, maseaza-ti fata, gatul si decolteul cu un produs exfoliant. In afara de faptul ca astfel vei favoriza inlaturarea celulelor moarte, vei reusi si sa atenuezi semnele deshidratarii pielii. Astfel, vei reda intr-un timp foarte scurt netezimea si luminozitatea tenului tau.

Aplica in fiecare dimineata si seara, in jurul ochilor, un produs specific, pentru a intarzia cat mai mult aparitia ridurilor in aceasta zona.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply