Cum iti ingrijesti tenul la 20 de ani?


Niciun rid si nici macar lipsa tonicitatii. La 20 de ani,  tenul mixt, tenul uscat si tenul gras are nevoie de acelasi tratament ca si tenul sensibil, tenul normal sau tenul acneic: curatarea profunda! Singura ta problema ar fi glandele sebacee pentru ca hormonii androgini tind sa produca sebum in exces; de aici rezulta si tendinta de a avea un ten cu pori dilatati si zone lucioase, in special si celebra “zona T”.

Ce trebuie sa faci

Foloseste zilnic un damachiant bun; lapte, emulsie cu apa sau natural, este important sa-ti cureti chipul in fiecare dimineata si seara, chiar daca nu obisnuiesti sa te machiezi; astfel eviti formarea cosurilor sau roseata in zonele problematice. Dupa ce te-ai demachiat foloseste un disc de vata cu lotiune tonica si tamponeaza-ti fata; porneste de la miscari usoare pentru a continua cu unele mai apasate.

O data pe saptamana, fa o baie de aburi, maseaza-ti fata cu un exfoliant si aplica-ti o masca de argila, care sa te ajute sa absorbi excesul de sebum.

Ingrijirea tenului la 20 de ani presupune si o hidratare intensa. Desi pielea nu are nevoie inca de un tratament “agresiv”, un astfel de procedeu se dovedeste deosebit de eficient in timp. Dupa ce te demachiezi (dimineata si seara, nu uita!) aplica o crema hidratanta destinata fetei. Aproape orice crema este buna. In cazul in care tenul este problematic, iti recomand sa alegi una din farmacie. Din punctul meu de vedere, cea mai buna crema hidratanta este Aqualia Thermal de la Vichy.

 

 

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply