Cristalele tamaduitoare


Cristalele sunt utilizate de mii de ani pentru a vindeca si a aduce echilibru. Ele lucreaza prin rezonanta si vibratie. Au o influenta venefica asupra a numeroase afectiuni comune, fiind remedii de prin ajutor eficace, mai ales ca esente sau elixire.

Anumite cristale contin elemente cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. De exemplu, cuprul dimineeaza congestia si inflamatia. Malachitul bogat in cupru este foarte bun pentru ameliorarea durerilor articulare si musculare. Purtarea unei bratari cu malachit permite corpului sa absoarba cantitati infime din acest element, la fel cum ar face-o o bratara de cupru.

In Egiptul Antic, pudra de malachit era pusa pe rani pentru a preveni infectia. Puternic detoxifiant, utilizarea sa trebuie sa fie limitatat ca timp din cauza toxicitatii sale. Aceasta proprietate detoxifianta a cristalelor toxice era foarte apropiata de principiul homeopatic “raul vindeca raul”. Cristalele elibereaza in siguranta doze infinitezimale, vibrationale, de ceva care, in cantitate mare, poate fi letal.

Cristalele sunt utilizate in practica medicala moderna datorita proprietatilor piezoelectrice, ceea ce inseamna ca produc electricitate si, uneori, lumina – prin compresie. Aceasta proprietate este utilizata la aparatele cu ultrasunete, unde un cristal piezoelectric serveste la producerea unei unde sonore. In prezent, sunetul este folosit de chirurgia de avangarda. Un fascicul focalizat de ultrasunete cauterizeaza ranile situate in profunzimea corpului si distruge tumorile fara a utiliza proceduri invazive. Samanii si vindecatorii din Antichitate cunosteau capacitatea cristalelor de a focaliza vibratiile sunetului si ale luminii intr-o raza care putea fi folosita apoi in procesul de vindecare. Rularea unei baghete de cristal pe piele provoaca o presiune care elibereaza un fiscicul concentrat pe organul situat dedesubt.

Vindecatorii antici, stiau, de asemenea, ca anumite cristale sunt energizante sau linistitoare si ca altele calmeaza un organ hiperactiv sau stimuleaza unui hipoactiv. Magnetitul, datorita sarcinii sale pozitive si negative, face exact asta. Multe cristale vindeva rapid, insa risca sa provoace o criza de vindecare, in timp ce altele actioneaza foarte lent. Daca vreti sa scapati de durere – un semn ca in corpul dumneavoastra ceva nu este in regula – puteti sa o facei cu ajutorul cristalelor. Durerea poate fi produsa de un exces de energie, un blocaj sau de o debilitate. Un cristal rece si calmant ca lapislazuli sau cuartul roz, va diminua energia, in timp ce cornalina o va stimula; cuartul catedrala inlatura total durerea, oricare ar fi cauza ei.

Cristalele sunt excelente pentru durerile de cap. Lapislazuli trateaza eficient migrena dar trebuie sa cunoasteti sursa durerii. Daca aceasta este stres, ametistul, ambra sau turcoazul plasate pe frunte o vor ameliora. Daca durerea este provocata de alimentatie, puteti utiliza pietre ce calmeaza stomacul precum piatra lunii sau citrinul.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply