Compot de citrice cu galuste


galuste cu mandarine

galuste cu mandarine

Ingrediente compot de citrice cu galuste

Compot

  • 1 portocala cu miez rosu
  • 1 portocala cu miez galben
  • 2 mandarine
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri Campari

Galuste

  • 1 albus
  • Praf de sare
  • 4 linguri zahar puda
galuste cu compot de portocale

galuste cu compot de portocale

Mod de preparare compot de portocale 

  • Se curata de coaja portocala rosie si mandarinele si se desfac in felii, deasupra unui vas.
  • Portocala cu miez galben se spala cu apa fierbinte, se sterge si se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce.
  • Feliile de portocala si de mandarine se pun intr-un vas impreuna cu zeama stoarsa de portocala si cu 2 linguri de zahar.
  • Se lasa 5 minute pe foc, apoi se adauga 3 linguri de Campari.
  • Se lasa sa se raceasca cel putin o ora.

Mod de preparare galuste cu Campari

  • Se bate spuma albusul cu putina sare, apoi sa adauga in ploaie zaharul pudra si se bate in continuare.
  • Cu o lingura umeda, se iau galuste cu albus si se pun intr-un vas cu apa clocotita, luat de pe foc.
  • Se acopera vasul si se lasa 5 minute.
  • Se iau galustele cu o spumiera si se pun peste fructele din compot.

Pofta buna!

galuste cu prune din gris

galuste cu prune din gris

In viitor vom publica si retete pentru galuste cu prune si reteta salam de biscuiti clasica ! Ce alte retete ai vrea sa gasesti pe www.fitoteca.ro ?

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO