Chiftele bavareze cu bere


Ingrediente

  • 500 g costite de porc fara os, taiate in cuburi
  • 100 g grasime de porc
  • 1+1/2 lingurite salvie tocata
  • 1 lingurita de sare
  • un varf de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita zahar
  • 180 ml bere neagra

Mod de preparare

Daca nu ai tocate costitele de porc, ingheata prima data carnea inainte sa o macini, iti va fi mai usor. Pune carnea tocata fin intr-un bol. Adauga salvia impreuna cu celelalte 5 ingrediente, si adauga o patrime din cantitatea de bere. Acopera amestecul si lasa-l in frigider peste noapte. Aromele se vor intrepatrunde pentru un gust delicios. Formeaza chiftelute din acest amestec si pune-le pe o hartie de copt. Incinge o tigaie pentru prajit, si prajeste chiftelele pana cand sunt rumenite pe partea de jos, aproximativ 5 minute. Adauga jumatate din cantitatea de bere ramasa si mai prajeste pentru 6-7- minute, pana candberease evapora. Curata tigaia si repeta procesul cu restul de chiftele ramase. Serveste chiftelele bavareze cu paine neagra sau cu un sos pe baza de mustar.

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply