Chiftele bavareze cu bere


Ingrediente

  • 500 g costite de porc fara os, taiate in cuburi
  • 100 g grasime de porc
  • 1+1/2 lingurite salvie tocata
  • 1 lingurita de sare
  • un varf de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita zahar
  • 180 ml bere neagra

Mod de preparare

Daca nu ai tocate costitele de porc, ingheata prima data carnea inainte sa o macini, iti va fi mai usor. Pune carnea tocata fin intr-un bol. Adauga salvia impreuna cu celelalte 5 ingrediente, si adauga o patrime din cantitatea de bere. Acopera amestecul si lasa-l in frigider peste noapte. Aromele se vor intrepatrunde pentru un gust delicios. Formeaza chiftelute din acest amestec si pune-le pe o hartie de copt. Incinge o tigaie pentru prajit, si prajeste chiftelele pana cand sunt rumenite pe partea de jos, aproximativ 5 minute. Adauga jumatate din cantitatea de bere ramasa si mai prajeste pentru 6-7- minute, pana candberease evapora. Curata tigaia si repeta procesul cu restul de chiftele ramase. Serveste chiftelele bavareze cu paine neagra sau cu un sos pe baza de mustar.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply