Chec cu cacao, alune si cirese


Exista si variantele de chec cu cacao si nuca , chec cu cacao si stafide si chec cu ciocolata , dar noi am ales dupa propriul gust testat FITOTECA : chec cu cacao , alune si cirese 🙂

Ingrediente chec cu cacao, alune si cirese

  • 250 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g alune de padure
  • 200 g cirese fara samburi
  • 5 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de sare
  • – pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Mod de preparare chec cu cacao, alune si cirese

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari.

Pentru un chef pufos , untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, apoi se mixeaza din nou.

Se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa, se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie omogena.

Alunele tocate se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi, se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el pentru a rezulca un chec pufos cu alune .

Puteti incerca si alt model al acestei prajituri ( pandispan ) chec simplu , chec cu lapte .

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply