Cele 7 reguli ale iubirii


Sophia Loren spunea: “Femeia care nu iubeste si lipsurile barbatului ei, nu-l iubeste cu adevarat!”

Se spune ca nuntile se hotarasc in ceruri. Dar depinde numai de dvs. cat de durabil si de fericit va fi cuplul dvs. Relatia, ca o floare sensibila, are nevoie de grija permanenta si trebuie “hranita” mereu. Din fericire, sa protejezi dragostea, sa nu o lasi sa se ofileasca, nu e chiar asa de complicat. Trebuie numai sa vrei! Cateva reguli simple va vor permite sa pastrati peste timp prospetimea sentimentelor.
WWW.FITOTECA.RO

(viata de cuplu forum )

1. Faceti complimente. Mark Twain scria: “cu un singur compliment reusit pot supravietui doua luni!”. Dar pentru o relatie de lunga durata , aceasta cantitate de laude este cu siguranta insuficienta. Trebuie sa va exprimati mult mai des admiratia fata de jumatatea dvs. Statisticile facute de psihologi arata ca cele mai fericite sunt acele cupluri in care partenerii isi fac zilnic cel putin 3 complimente reciproce.

2. Discutati bugetul familiei. Banii intr-o relatie sunt importanti .Hotarati impreuna cat si pe ce sa cheltuiti banii. Acest lucru va ajuta sa va pastrati nu numai banii, ci si relatia.  Sigur ca este mult mai simplu sa ajungeti la un consens daca atitudinea dvs. fata de bani este asemanatoare. Insa latura materiala a vietii reprezinta de cele mai multe ori o piatra de incercare in multe cupluri, asa ca trebuie sa discutati, sa faceti compromisuri, ca sa ajungeti la un numitor comun. Ideal ar fi sa discutati despre problemele financiare in fiecare saptamana – alcatuiti bugetul familiei, tineti socoteala castigurilor si a cheltuielilor. Luati impreuna deciziile in privinta cumparaturilor si investitiilor importante si atunci si responsabilitatea va fi a amandurora.  Alege sa tii banii la comun intr-o relatie . Totodata, nu uitati ca este important ca fiecare partener sa-si pastreze independenta financiara, oprindu-si o anumita suma pentru cheltuieli personale.

3. Spuneti-va dorintele si visati impreuna. Pentru o viata sexuala reusita , atunci cand va doriti ceva, vorbiti-i partenerului despre asta. Incercati sa va indepliniti reciproc dorintele macar de doua sau trei ori pe luna. Si mai bine ar fi sa visati cu voce tare si sa faceti impreuna planuri grandioase.  Discutiile despre achizitia unei case, dorinta de a avea un copil, planurile de concediu sunt o dovada a faptului ca visurile dvs. coincid si aveti aceeasi viziune despre viitor.

4. Impartiti responsabilitatile casnice. Specialistii in probleme matrimoniale afirma secretul unei relatii de lunga durata este ca cele mai fericite si mai armonioase cupluri sunt cele in care responsabilitatile casei sunt distribuite clar. Membrii acestor familii devin mai responsabili si nu incearca sa treaca pe umerii celuilalt grijile casei, iar astfel multe certuri sunt evitate.

5. Nu va lasati influentati. Capitorul greseli de evitat intr-o relatie este vast . Prietenii, rudele si alti “binevoitori”, care tin sa se amestece in relatia dvs. “cu cele mai bune intentii”, fac de fapt numai rau. Dupa cum arata statisticile, cel putin 10% din casnicii se distrug sub influenta unor asemenea persoane apropiate.

6. Imbratisati-va. Nimic nu consolideaza si nu intretine caldura unei relatii ca saruturile si atingerile. Cateva imbratisari in fiecare zi va ajuta sa pastrati senzatia de apropiere. Prin intermediul acestor contacte fizice ii spuneti fara cuvinte jumatatii dvs. un lucru foarte important: “te iubesc si ma simt bine cu tine!

7. Declaratiile de dragoste. Nu le spuneti des, pentru ca in timp isi pot pierde din valoare. Pastrati-le pentru momentele speciale. Specialistii recomanda sa ii spuneti partenerului de 3-4 ori pe saptamana “te iubesc“.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply