Ceaiul verde – elixirul tineretii


ceai verde pentru slabit

ceai verde pentru slabit

Legenda ceaiului verde

Originile ceaiului verde se pierd in negurile timpului. Legenda spune ca primul om care a baut ceai verde a fost imparatul chinez  Shen Nung, in jurul anului 2700 I.H. Din al doilea secol dupa Hristos, medicii chinezi au incercat sa popularizeze efectele benefice pe care ceaiul verde le are asupra sanatatii. Un calugar japonez, Eisai, a scris in anul 1211 o carte intitulata ” Mentineti sanatatea band ceai ” in care spunea : Ceaiul este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii si are puteri extraordinare in lungirea vietii… In secolul al XVI-lea, exploratorii europeni, cei care au adus ceaiul verde – elixirul tineretii si pe batranul continent, l-au folosit pentru a combate febra, durerile de cap, durerile articulare si problemele stomacale.

Ceai verde proprietati

Pentru a fi numit ceai verde sanatos , produsul trebuie obtinut din frunzele plantei de ceai – camellia sinensis. Exista trei tipuri de ceai : ceai negru , ceai oolong si ceai verde . Ceaiul negru este uscat si fermentat , ceaiul oolong este partial fermentat si ceaiul verde este doar spalat si apoi incalzit pentru a preveni fermentarea. Proprietatile active ale substantei plantei se pastreaza intacte in cazul ceaiului verde.

ceaiul verde dieta

ceaiul verde dieta

Ceai verde preparare corecta

Pentru a nu distruge proprietatile active ale ceaiului verde, este de dorit ca apa din ceainic sau din ceasca sa nu fie fiarta, ci sa aiba in jur de 80 grade Celsius. In aceasta, se va lasa ceaiul verde in infuzie nu mai mult de 2 minute.

Ceai verde efecte

Una dintre cele mai interesante descoperiri in domeniul cercetarii medicale din ultimii anti-imbatranire si anti-cancer ale ceaiului verde . Altfel spus, s-a descoperit ca in tarile in care consumul de ceai verde este foarte ridicat (China si Japonia), procentual, exista mai putini bolnavi de cancer la san, de colon, de piele, de pancreas, de esofag sau de stomac.

BioElemente.ro

Se spune ca femeile care beau ceai verde chinezesc , respectand ritualul stravechi foarte popularizat si bine conservat, au o viata extrem de lunga si foarte rar se imbogatesc de cancer. In acelasi timp, statisticile arata ca fumatorii din Japonia care consuma ceai verde chinezesc antiadipos par a fi mai putin expusi riscului imbolnavirii de cancer la plamani.

Expertii au cazut de acord ca raspunzatori de toate efectele ceaiului verde sunt polifenolii care au puternice propietati antioxidante. Un alt component extrem de important care se gaseste in ceaiul verde este Vitamina C.

Ceai verde contraindicatii

Ceai verde exces = irascibilitate (contine cofeina) si poate agrava ulcerul. De asemenea, consumul acestuia ar trebui evitat de catre persoanele care sufera de insomnie, iar cele care sufera de hipertensiune arteriala ar trebui sa il consume numai la recomandarea medicului.

ceai verde antiadipos

ceai verde antiadipos

Ceaiul verde si cancerul

Cele mai noi descoperire  cu privire la virtutile ceaiului verde il indica pe acesta ca fiind foarte eficient in tratamentul si prevenirea artritei reumatoide. De asemenea, extrem de importante pot aparea rezultatele unui studiu efectual de catre specialistii de la Cancer Chemotherapy Center din Tokyo conform caruia unele substante continute de ceaiul verde inhiba dezvoltarea enzimelor care fac ca celulele canceroase sa fie invincibile.

Ceaiul verde slabire

Slabesti cu ceai verde antiadipos ! Nu mai este un secret. Ceaiul verde pliculete , ceaiul verde capsule si ceaiul verde bun pentru slabit sunt unele dintre cele mai cautate fraze pe Google. Proprietatile sale in dieta sunt miraculoase! Baut zilnic, elimina celulita vizibil si ajuta tranzitul intestinal. Este un ceai antiadipos cu adevarat eficient!

Fitoteca nu iti recomanda sa folosesti pastile de slabit cu ceai verde!

Exista multe diete cu ceai verde , insa multe dintre ele sunt pur folclor. Consulta medicul inainte de a incepe o dieta cu ceai verde .

FITOTECA a testat mai multe tipuri de ceai verde antiadipos chinezesc. Iata care le-am gasit cele mai eficiente:

  • ceai verde antiadipos cu ginseng
  • ceai verde antiadipos sanye
  • ceai verde capsule parapharm 
  • spirulina
BioElemente.ro

FITO ZONE

By FITOTECA.RO