Ce trebuie sa verifici cand cumperi o masina second hand


verificare masina second

verificare masina second

Vrei sa fii regina soselelor ? Atunci alege o masina care sa nu te lase balta cand ti-e lumea mai draga!

70 de kilometri. Atat a reusit sa parcurga Cristina T, cu masina achizitionata second hand, in urma unui anunt de mica publicitate. Dupa doua zile de la semnarea actelor de cumparare, motorul i-a murit in mijlocul drumului. Iar verdictul mecanicului a fost clar: “Decat sa mai reparat jaful asta, mai bine cumparati alta!”
WWW.FITOTECA.RO
Femei la volan

Ce masina sa-mi iau … Problema cea mai frecventa a femeilor. Daca te intrebi ce masina second hand sa cumperi , tine cont mai intai de sfaturile noastre!¬†Patania Cristinei este un caz tipic de “teapa” la cumpararea unei masini vechi. Iar femeile sunt victimele preferate de escroci care vand jafuri cosmetizate, menite sa ia ochii si sa functioneze doar pana apuci sa platesti. Asadar, nu te lasa trasa pe sfoara! Chiar daca nu te pricepi, o verificare temeinica te va feri de o investitie proasta.

Ce trebuie sa verifici cand cumperi o masina second hand

  • Nu te uita doar la masina pe care vrei sa o cumperi . Arunca-i o privire si vanzatorului. Daca nu-ti inspira incredere, cauta mai bine alta oferta.
  • Cere cartea alba a masinii si studiaz-o cu atentie. Astfel poti sa iti dai seama daca cifra indicata pe kilometraj este reala sau a fost cosmetizata.
  • Verifica daca masina are revizia tehnica la zi.
  • Aspectul masinii nu spune foarte multe despre starea ei tehnica. Exista indivizi care isi castiga painea infrumusetand masini vechi si ruginite, care urmeaza sa fie scoase la vanzare.
  • Petele de lac pe cauciucul care izoleaza geamurile poti fi un semn ca masina a fost cosmetizata dupa un accident. Aceeasi concluzie poti sa o tragi si daca observi diferente de culoare pe caroserie.
  • Un miros ranced in interiorul masinii poate inseamna ca sunt probleme cu izolatia si ca umezeala patrunde inauntru.
  • Uite-te si la scaunele din fata. Daca masina are mai putin de 100.000 kilometri la bord, scaunele nu pot fi foarte uzate. Daca observi ca tapiteria este noua, incearca sa afli de ce a fost schimbata.
  • Verifica starea uleiului, a apei si a lichidului de frana. Daca observi in garaj sau pe locul de parcare al masinii pete proaspete de ulei, este posibil ca acesta sa curga.¬†
  • Vrei sa cumperi o masina second ? Insista sa faci un drum de proba. Daca porneste greu, iti moare motorul sau trage intr-o parte cand volanul e drept, renunta si cauta o oferta mai buna.
  • Ia cu tine un barbat care se pricepe la masini. Cu toate cunoastem unul. Nu fi feminista pe buzunarul tau!
Dmail.ro

FITO ZONE

By FITOTECA.RO