Ce trebuie sa stii pentru o baie sanatoasa in piscina


Daca nu ai timp pentru o vacanta la mare, cu siguranta te-ai gandit la o baie in piscina . Afla care sunt, insa, riscurile si cum sa eviti bolile ce pot aparea in urma acestei distractii de vara !

FITOTECA iti spune tot ce trebuie sa stii pentru o baie sanatoasa in piscina !

 

piscina bucuresti

piscina bucuresti

 

Riscuri piscina

Fie ca mergi la o piscina acoperita sau la un bazin in aer liber , este obligatoriu sa respecti regulile de igiena. Daca nu, inotul intr-o apa infestata cu microbi ar putea sa te imbolnaveasca. Asociatia pentru Protectia Consumatorului te invata cum sa eviti aceste boli piscina sau boli strand , pentru a nu avea surprize neplacute.

 

CELE MAI FRECVENTE BOLI BAZIN

INFECTIA URECHII

Apare in canalul urechii si, la inceput, provoaca mancarimi. Apoi, urechea se inflameaza, devine rosie si dureroasa la atingere. Este o boala care apare mai des la copii si tineri.

Sfaturi pentru a evita imbolnavirea

  • sterge-ti bine urechile dupa ce ai iesit din apa
  • verifica daca apa din piscina este tratata cu clor
  • este interzis sa faci baie in ape care prezinta deseuri sau urme de murdarie

 

INFECTIA PIELII

Cercarial dermatitis este o infectie ce se manifesta la nivelul pielii si este cauzata de anumiti paraziti si germeni din apa infectata. Ca urmare a infectiei, apar mancarimi, senzatii de arsuri sau puncte mici si rosii la nivelul pielii. Aceasta infectie nu se poate transmite de la o persoana la alta si se trateaza destul de usor.

Sfaturi pentru a evita imbolnavirea

  • nu inota in apa din zonele in care traiesc multe pasari
  • nu inota in apa din zonele mlastinoase in care traiesc broaste sau serpi de apa
  • evita inotul in apele care nu sunt curate


ALTE CURIOZITATI PISCINA

Insarcinata piscina ? Imposibi! Desi s-a vehiculat ca poti ramane insarcinata in urma unei bai la piscina, acest lucru nu se poata intampla. Spermatozoizii nu pot supravietui intr-o apa tratata cu clor, cum este cazul majoritatii piscinelor.

 

REGULI PISCINA

Evita inghitirea apei in care inoti. Este riscant deoarece apa poata fi murdara, infectata cu germeni sau microbi ce te pot imbolnavi.

Respecta igiena! Este obligatoriu ca, inainte de a intra in bazin si dupa ce ai iesit, sa faci dus si sa te speli cu sapun. De asemenea, spala-te pe maini dupa ce ai mers la toaleta. Daca nu, germenii din corpul tau pot infecta si celelalte persoane venite la bazin. Nu intra in grupul sanitar cu picioarele goale. Foloseste papuci de plaja, pentru a evita eventualele infectii sau micoze ale piciorului .

Nu inota daca ai o rana deschisa. Daca te-ai taiat sau te-ai lovit si ai o rana, evita piscina! Motivul? In primul rand, in contactul cu apa cu microbi, te poti infecta. In al doilea rand, poti deveni o sursa de infectie pentru cei din jur.

Atentie la copii. Spala-l bine pe cel mic inainte de a merge la bazin. Mai mult, pentru a nu avea “surprize” neplacute, inainte de intra in piscina si de a inota, copilul mic trebuie dus la toaleta. Daca este foarte mic, schimba-i scutecul la toaleta si nu pe marginea piscinei.

 

www.fitoteca.ro

 

Piscina bucuresti

Mare atentie la strandurile de cartier ! Sfatul FITOTECA este sa ai grija cand mergi la strandurile amenajate in cartiere. Multe dintre acestea nu respecta normele de igiena: apa poate fi murdara, nedezinfectata si neschimbata de multe zile!

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO