Ce te impiedica sa ajungi la orgasm?


( sexul manual instructiuni )

Totul despre orgasmul feminin

Secretele orgasmului feminin ne sunt dezvaluite abia dupa mult timp de “practica”. Nici macar noi nu stim uneori ce se intampla acolo…cum le-am putea cere lor, barbatilor? Orgasmul feminin si masculin sunt doua concepte total diferite; la fel cum si virginitatea la femei este total diferita de virginitatea la baiat . Intr-o relatie, placerea erotica nu are aceeasi intensitate de-a lungul anilor. Ea poate sa difere chiar si in cursul aceleiasi zile. Sunt perioade in care suntem dominate de dorinte, altele cand parca uitam cu totul ca pe lume se mai face si dragoste. Barometrul sexual urca si coboara in functie de fiecare eveniment din viata noastra.

Despre pierderea placerii sexuale se poate vorbi numai atunci cand nu manifesti niciun pic de interes pentru relatiile sexuale o perioada lunga de timp. Aceasta incapacitate de a raspunde sexual poate fi provocata de imprejurari care depasesc controlul constient. Tine minte! Sexul intr-o relatie este foarte important; iar consecintele sexului sunt benefice organismului tau. Dar hai sa aflam impreuna care sunt factorii ce te impiedica sa ajungi la orgasm?

( sexul sanatate )

Teama

Frica este unul dintre cei mai mari dusmani ai placerii sexuale. Ea poate transforma si cele mai delicate jocuri erotice in momente penibile. Cand faci dragoste cu teama ca te vor surprinde parintii care dorm in camera alaturata, sau ca micutul se va intoarce mai devreme de la joaca, este NORMAL ca placerea sexuala sa se lase asteptata. Acelasi efect il poate avea asupra ta si un esec dintr-o legatura precedenta. Teama de “a nu termina la timp”,  de “a nu simti nimic”, de “a nu fi la inaltimea asteptarilor partenerului” poate provoca imediat blocarea excitatiei . Tot frica poate fi cauza, daca simti o neliniste inexplicabila cand el iti propune sa faceti sex.

( orgasmul fete )

Preludiul prea scurt

Primul sarut a fost un moment frumos. De atunci,  fiecare persoana devine “obsedata” de un gand: obtine sarutul perfect ! Sarutul cu limba , sarutul pe gat , sarutul frantuzesc sau oricare din saruturi sunt extrem de importante intr-un preludiu sexual, lucru care unii barbati tind sa il treaca cu vederea.  Cand EL, nepriceput sau egoist, isi cere drepturile fara sa se gandeasca si la placerea ei, in sufletul femeii se formeaza o atitudine defensiva. Se simte umilita si folosita; iar ca sa nu-l piarda, practica o tehnica veche de cand lumea: mimeaza orgasmul . Uneori, aceasta atitudine se transforma intr-0 capcana fara iesire, deoarece, nedorind sa recunoasca faptul ca a simulat, ea nu-si poate indemna partenerul sa-i starneasca emotii sexuale. Nefiind suficient stilmulata, ea nu se excita atat cat este nevoie pentru ca vaginul sa se umezeasca; sau, in cazul in care se umezeste, nu suficient cat sa ajunga la orgasm. Asta nu inseamna ca episoadele erotice scurte nu au si ele farmecul lor, dar accepta-le doar ca o alternativa ocazionala a raporturilor normale, ca varianta excitanta tocmai prin ineditul lor.

 ( ce este orgasmul )

Lipsa dialogului

Desigur, viata in doi nu se rezuma numai la sex. Dar nici fara el nu se poate. Cand unul dintre parteneri nu se mai simte atras de celalalt, mai devreme sau mai tarziu va izbucni. Blocarea apetitului sexual poati fi provocata si de lipsa calitatilor afective si erotice ale partenerului. Barbatul care se gandeste doar la satisfacerea propriilor placeri erotice, lasandu-si partenera frustrata, undeva in apropierea orgasmului neatins, n-ar trebui sa se mire cand ea isi va pierde treptat interesul pentru sex. Orgasmul masculin se produce ceva mai usor decat cel feminim; asta nu inseamna ca nu trebuie depusa o “munca sustinuta” si in acel domeniu. Dar daca aca ati ajuns in acea situatie , cand orgasmul feminin se lasa asteptat si doar il “regizeaza” pe cel masculin, trebuie sa vorbiti! Daca partenetul te iubeste, va fi receptiv si va intelege dorintele tale.

( totul despre orgasmul masculin )

Stresul 

Daca suntem supuse unei presiuni psihice, avem nervii la pamant si ne lipseste energia, este normal sa ne pierdem interesul sexual. Cand preocuparile, grijile sau necazurile sunt prea multe, apare o situatie limita, in care libidoul scade sub zero, concomitent cu intersificarea unei stari de epuizare nervoasa. Instalarea starii de stres favorizeaza producerea “hormonului stresului”, care provoaca blocarea centrilor din creier de unde e comandata excitatia sexuala.

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply