CAPRICORNUL (21 decembrie – 19 ianuarie)


 

 ( zodia capricorn )

Semn de pamant cardinal (spirit intreprinzator) , feminin (introvertit) , dominat de planeta Saturn .

Piatra norocoasa : onixul

Ziua norocoasa : sambata

Numere norocoase  : 1 si 3

Culoare : verde inchis , negru

Metal : plumb

Locuri prielnice : cele retrase si linistite

Verb reprezentativ : “a folosi ” , “a organiza”

Aspectul fizic : statura mijlocie , foarte rar inalta , figura prelunga, ten inchis , par negru , ochi patrunzatori .

Zone erogene : genunchi , abdomen , spate

Horoscop capricorn caracteristici

In natura, zodia capricornului marcheaza perioada de desfrunzire totala a copacilor si de inghet, ceea ce transpus in coordonatele temperamentale ale nativului, corespunde tipului persoanelor varstnice, intelepte. Nativul, in special barbatul capricorn , este o persoana introvertita , inchisa in sine si rezervata , dedicata in intregime scopurilor sale de realizare – in primul rand profesionala si materiala . Zodia capricorn are un profund simt al datoriei , putand da foarte usor un exemplu despre ce inseamna un lucru bine facut . Are un mare respect pentru autoritatile supranormative si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul lor cu sfintenie si impunand si celorlalti urmarea regulilor respective de conduita .

Capricornul este un lider. Miscarile impulsive , imprudente si negandite il irita foarte mult , caci ii submineaza eforturile de promovare a unor metode de lucru eficiente si rapide. Capricornul in cariera are trei atuuri : organizare, disciplina si tenacitate ; cu ajutorul lor e in stare sa urmareasca un obiectiv pana in panzele albe, daca e cazul , si sa epuizeze in scurt timp fortele adversare. Lucreaza excelent pentru aceasta, este foarte pozitiv in convingerile sale asupra necesitatii muncii pe care o presteaza. El nu va fi niciodata omul care sa se avante orbeste intr-o afacere, ci va sta sa se gandeasca de zece ori inainte de a da semnalul verde. Harnicia si pasiunea obstinata pentru munca il fac pe barbatul carpricorn , in deosebi , redutabil in incercarile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care il impune prin felul sau de a fi, pentru modul in care isi intelege sarcinile si prin rolul pe care il are intr-un colectiv, se transforma adesea intr-un prestigiu greu de egalat.

In toate eforturile sale, capricornul tinde catre stabilitate si siguranta materiala. Aceste calitati, precum si aspiratia de neinfranta catre libertate, il recomanda ca pe un excelent sef in cele mai diverse domenii, caci peste tot este nevoie de o minte si de o fire atat de sistematica, prevazatoare, perseverenta si constiincioasa ca a lui. De altfel, capricornul poate face aproape orice, talentele lui fiind foarte variate si bazandu-se pe disponibilitati universal – valabile.

Printre defectele barbatului capricorn se numara incapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul . Pretentiile de confort ale capricornului nu sunt deloc mari, el putand dormi si pe un pat de campanie in anumite imprejurari, daca asta ii asigura un grad de mobilitate si de clarviziune mai mare in ceea ce priveste munca pe care o desfasoara. Iubeste natura si se gandeste adesea la o modalitate de intoarcere in sanul ei , fie ca isi va cumpara o casa care are curte, sau ca va face sistematic aerobic (cum este Jane Fonda – o celebra nativa capricorn ).

Capricornul si familia

Capricornul este un familist convins. Foarte grijuliu cu copiii, el va incerca mereu sa le ofere toate atentia si conditiile pe care el le socoteste necesare. Barbatul capricorn este loial prin definitie. Doreste insa sa ii fie respectata libertatea de gandire si de actiune. Cum iubeste barbatul capricorn ? Cu toate fiinta lui.

Barbatul capricorn caracteristici

  • Este genul de barbat care “tace si face”, retras, timid, cu obiective fixate foarte clar in minte si cu o tenacitate deosebita in a le urmari si atinge in cele din urma.
  • Barbatul capricorn indragostit rareori se exteriorizeaza sentimental prin efuziuni de tandrete si prin pasiuni navalnice, considerand ca nu e nevoie in general de toate aceste si ca faptele sale il reprezinta bine.
  • Sotia ideala pentru barbatul capricorn trebuie sa fie atasata caminului, sa fie o buna gospodina, sa aiba tact si sa-i respecte libertatea de opinie. Din cauza retinerilor sale pe plan afectiv, el poate parea rece, cu o inima de piatra, insa acest lucru nu este adevarat, caci are nevoie sa dea si sa primeasca multa dragoste in permanenta, de la cei pe care-i iubeste si care-l iubesc, chiar daca nu se manifesta ca atare. Desi rar il intalnim romantic, el are un fond sufletesc sensibil, fiind insetat de liniste, respect si armonie.

Femeia capricorn caracteristici

  • Pe primul loc in preocuparile sale sunt profesia si pozitia sociale, iar abia in al doilea rand vin cele sentimentale. Este o fire vesnic nelinistita, dar framantarile sale nu vor transpare in exterior.
  • Barbatul ideal pentru femeia capricorn este ambitios, cu o situatie materiala buna. Familia este foarte importanta pentru ea, nu accepta neloialitate si iarta foarte greu.
  • Singura cale de acces deplin catre inima unei femei capricorn este iubire, altfel e foarte dificil sa ai de-a face cu ea, atunci cand se incearca obtinerea a ceva ce e in contradictie cu temperamentul sau.

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply