Bicarbonatul de sodiu – o solutie pentru multe probleme


Bicarbonatul de sodiu alimentar , unul dintre ingredientele nelipsite din orice bucatarie, poate fi si un aliat pretios si ieftin al sanatatii tale. FITOTECA iti spune cum il poti folosi.

bicarbonat de sodiu pret

bicarbonat de sodiu pret

BICARBONAT DE SODIU ALIMENTAR PENTRU ALBIREA DINTILOR

Clatindu-ti gura cu apa si bicarbonat de sodiu (o lingurita la doua cesti cu apa), elimini bacteriile care provoaca aparitia cariilor dentare, remineralizezi dintii si reduci riscul aparitiei infectiilor la nivelul gingiilor. In acelasi timp te scapa de mirosul neplacut al gurii.

Fiind usor abraziv, bicarbonatul de sodiu are si rol de albire a dintilor. Totul e sa pui un pic de bicarbonat pe periuta de dinti usor umezita. Atentie, insa, nu exagera! Fa aceasta operatiune doar o data pe saptamana pentru a nu-ti distruge smaltul.

BICARBONAT DE SODIU PENTRU TEN

Spalaturile frecvente cu apa si bicarbonat sunt recomandate in cazul inflamatiei pleoapelor si al conjunctivitelor . Si aceasta datorita faptului ca substanta bicarbonat de sodiu alimentar formula chimica are rolul de a decongestiona si de a combate bacteriile. De exemplu, cand faci ulcior la ochiu, spalaturile cu bicarbonat de sodiu ajuta atat la dezumflarea locului afectat, cat si la vindecarea intr-un timp mai scurt a acestuia.
Si o veste buna pentru adolescenti. Pot folosi bicarbonatul de sodiu pentru acnee ! Se foloseste in aceeasi modalitate ca in albirea dintilor (vezi mai sus).


BICARBONAT DE SODIU ALIMENTAR IN SARCINA

Nu se recomanda folosirea bicarbonatului de sodiu in uz intern pe timpul sarcinii decat in doze extrem de mici.

BICARBONAT DE SODIU TRANSPIRATIE

Unele persoane (uneori si gravidele) nu pot suporta mirosul de sapun sau deodorant. Ele pot folosi bicarbonat de sodiu pentru a se spala la subrat. Bicarbonatul de sodiu elimina mirosul de transpiratie lasand zona curata si fara miros si persista mult timp.

BICARBONAT DE SODIU ALIMENTAR IN INGRIJIREA BEBELUSULUI

Chiar si iritatiile aparute pe funduletul bebelusilor sau petele albe din gura acestora pot fi tratate cu bicarbonat. Amesteca o lingurita de bicarbonat intr-o cana cu apa si foloseste aceasta solutie pentru a spala funduletul bebelusului de doua ori pe zi. Nu-l sterge, lasa-l sa se usuce.

Foloseste aceleasi doze de apa si bicarbonat si in cazul in care vrei sa-i tratezi petele din gura ( bicarbonat de sodiu uz intern ). Inmoaie un betisor pentru curatat urechile in aceasta solutie si tamponeaza petele din gura, fara a zgaria locul cu pricina. Operatiunea va fi facute de doua ori pe zi.

bicarbonat de sodiu alimentar candida

bicarbonat de sodiu alimentar candida

BICARBONAT DE SODIU ALIMENTAR PENTRU CANDIDA

Datorita calitatilor sale de antiseptic, bicarbonatul de sodiu si candida sunt cei mai mari inamici. El inlatura neplacerile cauzate de candida si de inflamatiile usoare ale vaginului. De asemenea, folosirea bicarbonatului este recomandata si femeilor care folosesc absorbante interne, deoarece distruge bacteriile. Mecanismul este acelasi: impiedica dezvoltarea germenilor.

BICARBONAT DE SODIU SPALATURI VAGINALE

Poti folosi si ovule bicarbonat dar noi iti recomandam un tratament spalaturi : o lingurita de bicarbonat se dizolva intr-un litru de apa calduta. Cu aceasta se fac irigatii vaginale timp de cinci minute, in timpul menstruatiei.

Capitolul ” spalaturi cu bicarbonat sodiu sarcina ” s-ar putea sa te surprinda! In cazul in care vrei sa ramai insarcinata, spalaturile cu bicarbonat te ajuta pentru ca el creeaza un mediu genital mai putin acid, in care spermatozoizii traiesc mai mult timp.

BICARBONAT DE SODIU STOMAC

In stomac, bicarbonatul de sodiu actioneaza imediat, contracarand acidul clorhidric aflat in exces. Daca cina a fost mai mult decat indestulatoare, iar stomacul te supara din cauza arsurilor puternice, dizolva o lingurita de bicarbonat intr-o jumatate de pahar de apa sau de suc de portocala. Bicarbonatul de sodiu va neutraliza aciditatea si arsurile, fara sa influenteze digestia.

www.fitoteca.ro

FITO ZONE

By FITOTECA.RO