BERBECUL (21 martie – 20 aprilie)


( zodia berbec )

Semn de foc cardinal (spirit intreprinzator) , masculin (extrovertit) , dominat de planeta Marte

Piatra pretioasa : ametistul si diamantul

Zi norocoasa : marti

Numere norocoase : 6 si 7

Culoare : nuante vii de rosu

Metal : fierul

Locuri prielnice : orasele mari

Verb reprezentativ : “a fi”

Aspectul fizic : statura mijlocie, corp slab, piept dezvoltat, figura ovala, par inchis la culoare ori roscat, sprancene stufoase, privire patrunzatoare

Zone erogene : fata in general, parul, urechile

BERBEC CARACTERISTICI

Berbecul simbolizeaza germinatia, inceputul, izvorul, explozia primaverii; asadar, nativul este un lider.  Dinamic, volubil, foarte curajos si cu o tarie de caracter rar intalnita, berbecul adeseori trece triumfator prin situatii aproape imposibile in care multi altii nu au nicio sansa de a izbandi. Se organizeaza si se disciplineaza foarte bine si e vesnic ocupat cu cate ceva, vreo actiune pe care o incepe in stilul sau impulsiv si pe care, odata trecute toate obstacolele care-l stimuleaza, o poate abandona complet.

Foarte comunicativ in general, gentil, barbatul berbec in societate nu are prea mult tact ori diplomatie; acest lucru nu-l avantajeaza nici in cazul in care profeseaza intr-o domeniu unde sunt necesare aceste calitati. Ii place sa-si spuna opinia clar, deschis si sa stie in permanenta cu exactitate cum stau lucrurile in domeniile de care e interesat.

Exuberant si curajos, Berbecul e capabil de acte de eroism duse pana la ultimele consecinte – ca sacrificiul de sine, de pilda. Codul sau moral este foarte sever si putem spune ca reprezinta expresia firii sale dure. Disciplina riguroasa pe care si-o impune in orice domeniu de manifestare este o conditie obligatorie a reusitei sale si ea face parte organica din comportamentul sau.

Berbecul are mare priza la mase si aceasta calitate (datorita magnetismului sau) il propulseaza in mod natural in roluri de lider al unor curente sociale si politice. Nu suporta sa fie inselat sau tradat, acest lucru producandu-i o mare suferinta pe care o va consuma solitar.

Barbatul berbec caracteristici

Are o privire vie, un nas robust, iar ceea ce atrage cel mai mult atentia este corpul sau adesea atletic. Femeia ideala pentru barbatul berbec indragostit trebuie sa fie frumoasa, inteligenta si intelegatoare. E pasionat, mandru si adesea sarcastic. Nu accepta compromisurile ori situatiile neclare si nu-i place clandestinitate.

Barbatul berbec are o puternica inclinatie spre iubirea fizica si nu va renunta la aceasta latura a vietii sale in nicio imprejurare. E foarte curajos, dar si imprudent, impulsiv in multe cazuri si nestapanit.

Nu e o fire pragmatica, dar compenseaza prin imaginatie si dinamism. Plin de sine, chiar ingamfat cateodata, berbecul apreciaza laudele bine tintite si nu prea exagerate, in acest din urma caz devenind banuitor si agresiv.

Femeia berbec caracteristici

Blanda, sensibila, munceste toata viata pentru a-si implini idealurile. Are o personalitate foarte puternica si este plina de ambitii personale, ori in ceea ce-i priveste familia. E un minunat sprijin pentru sotul ei, daca aceste este un barbat puternic si care stie ce vrea. Adesea, prin felul ei de a fi, declanseaza multe invidii si gelozii.

Foarte mandra, eleganta, frumoasa, deschisa, mereu in alerta, femeia berbec este constienta de propria-i valoare si, pentru ca da mult celorlalti, pretinde mult de la acestia. E de o generozitate deosebita fata de familie si prieteni si doreste sa fie mereu in centrul atentiei.

Deschisa, fara multe complexe, barbatul care iubeste o femeie berbec trebuie  s-o domine si sa fie viril. Nu mai putin adevarat e si faptul ca atunci cand se realizeaza acest tip de intelegere, ea ajunge sa-l controleze intr-o oarecare masura, dar asta nu stanjeneste cu nimic admiratia constanta pe care i-o poarta. Romantica, fara prea mult simt gospodaresc, temperamentala, geloasa, barbatul trebuie sa aiba curaj si calitati pe masura pentru a face un cuplu bun cu aceasta femeie energica.

 

 

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply