Aranjarea unei mese festive


Aranjarea unei mese festive poate fi o arta . Bucatele alese si masa aranjata cu gust, te vor ajuta sa te simti minunat de Sarbatori!

 ( aranjarea tacamurilor la masa  )

*

Conform traditiei, pentru Sarbatorile de iarna, gospodinele pregatesc o sumedenie de bunatati culinare traditionale. Dar rolul gospodinelor nu se margineste la prepararea mancarurilor ; ele trebuie sa le prezinte in asa fel la masa incat sa fie placute la vedere si sa stimuleze pofta de mancare.

Aranjarea unei mese festive creaza o atmosfera placuta , de buna dispozitie . Tine cont, asadar, de regulile de baza pentru aranjarea tacamurilor la masa , dar si pentru aranjarea paharelor . Iti prezentam mai jos o schema care te va ajuta sa intelegi ce presupune aranjarea unei mese festive .

( aranjarea tacamurilor la o masa )

*

Ordinea folosirii tacamurilor la masa este simpla : tot timpul incepe din exterior catre interior.

Aranjarea paharelor la o masa festiva se face in drepta farfuriei, in ordinea in care se servesc bauturile . Se recomanda urmatoarea combinatie :

  1. whiskey
  2. apa/suc/limonada
  3. tuica/palinca
  4. sherry
  5. lichior
  6. coniac
  7. vin rosu
  8. vin alb
  9. sampanie
( aranjarea paharelor la masa )
*
Odata ce ai rezolvat si cu aranjarea paharelor la masa , orneaza masa de Sarbatori , asezand pe mijlocul mesei, din loc in loc, lumanari asortate sau diverse ornamente specifice : crengute de brad, flori naturale sau uscate, globuri etc.

Impodobeste-ti casa de Sarbatori ! Si nu uita de colinde!

 

              ARTICOLE CONEXE :

By Fitoteca

FITO ZONE

By FITOTECA.RO

Leave a Reply