Am-ul din Amsterdam


Vineri

Am plecat putin dupa pranz, la 2.30. Aveam feribot la 6 la Dover. Am ajuns la 5.40 si nu ne-a mai primit. A zis ca trebuia sa fim cu cel putin 30 de minute inainte de ora plecarii. Am mai pierdut o ora prin port si am luat feribotul urmator de la 7. Drumul cu vaporul = 80 minute.

prajitura spatiala amsterdamAm ajuns in Franta la 9.30 p.m. ora locala. A urmat Belgia si ….Amsterdam! Baietii rezervasera doua camere la o baba care statea in centru. Am sunat-o din port si i-am spus ca intarziem… am pierdut feribotul. Era ora 1 cand am ajuns in fata casei ei. Ne-a deschis usa in capot si saboti, a zis sec “you are late” si ne-a inchis usa in nas. Eh, cam complicat de gasit in weekend la 1 noaptea cazare in Amsterdam si sa nu dai 100 de euro. Ne-am invartit prin oras vreo ora. Pana la urma am gasit un Ibis Buget langa aeroport cu 50 euro pe noapte. Am ajuns la hotel la 3.30.

Sambata

weekend amsterdamDimineata, ne-a batut Stefan la usa la 9.30 (am fost in patru, cu inca un cuplu). Eu si Bogdan eram carpiti de somn. Ne-am dezmeticit si am plecat spre oras. De la hotel mergeai opt minute pana la statia de autobuz. Biletul = 5 euro de persoana pana in oras. Am ajuns in centru si am descoperit un super restaurant argentinian – Rancho. Cea mai buna salata cu pui ever!!! Baietii au mancat vita, cica a fost buna, in sange. Medium.

Dupa brunch, era deja 11, am luat-o la pas prin Amsterdam. Mi-a placut enorm cum arata orasul. Arhitectura e superba! Aglomerat, plin de tineri. Nu a fost soare. Frigulet, 10 grade si cam vanticel, insa am fost super entuziasmata. Ma minunam la tot ce vedeam. Mi-ar fi placut sa stam mai mult. Ne-am cumparat niste caciulite pufoase cu urechi. Scumpicele (12 euro fiecare), dar si-au meritat fiecare banut. Am fi dardait!

Amsterdam straziAm luat un feribot, am trecut canalul, am baut o cafea dincolo, ne-am intors.
Vizitat SexMusseum. Nu mi-a placut de-loc! Mi-a stricat tot mojo-ul pe care il aveam; mi-a trebuit ceva sa imi revin. Multe poze porno din reviste vechi, manechine care practicau onania, organe sexuale de doi metri inaltime cu care toate reprezentantele sexului frumos faceau, entuziaste, selfie. Ca sa nu mai spun de papusa imbracata intr-un costum a la Sherlock Holmes care te striga “Heeey! Psssst”, isi desfacea paltonul si ii vedeai bijuteriile in toata frumusetea lor. Noroc cu cateva documente vechi despre istoria prostitutiei. Cu adevarat interesante.  Am vrut sa mergem la Muzeul VanGogh. Era o expozitie speciala deschisa doar de la 11 la 1. Noi am ajuns la 1.20.

Pprajituri spatiale iarbaeste tot miroase a iarba de te doboara!!! Nu mi-a venit sa cred. Ne-am bagat intr-o cafenea. Cu toata insistenta relaxata a chelnerilor de a fuma sau de a gusta macar dintr-o prajitura spatiala – nu aveam chef de nimic, doar sa stau si sa ma gandesc, fara sa socializez. Mirosea oribil. Ma enerva teribil ca ma tot intrebau daca sunt ok. Nu-mi pare rau ca n-am incercat. Fumurile cafenelei mi-au ajuns pentru viata asta.

Pe toti peretii scria ‘I amsterdam”. Era sloganul orasului. Mi-a placut! Daca n-ar mirosi atat de tare a iarba, ar fi excelent. Probabil nici n-ar mai fi fluxul mare de turisti. Olandeza nu mi s-a parut asa dificila cum mi s-a povestit. Nu exclud ideea de a o invata, candva.

amsterdam zona rosieSeara am mancat la un restaurant italian si ne-am plimbat prin zona rosie. Wow! Frumoase femeile alea… Cel putin doua erau romance, se vedea pe ele. Stateau in spatele geamurilor si deschideau usa cate putin, facand semne ademenitoare cu mana. Cat ne-am plimbat pe acolo nu am vazut pe nimeni intrand.

La 11 noaptea ne-am intors la hotel. Eram rupti, dupa 12 ore de plimbat.

Duminica

Am visat numai porcarii si am dormit dusa 12 ore. Cred ca asta a fost de fapt efectul cafenelei la mine. Am plecat de la hotel la 11. Am trecut pe la Concertgebouw – am simtit nevoia sa ma purific artistic dupa SexMusseum – si am plecat spre Anglia. Ne-am oprit in Franta la Dunkirk si am mancat la un restaurant american, culmea, dar era singurul deschis. Francezii nu lucreaza duminica, ma refer la restaurant; daca voiai sa bei – ei, e altceva! –  te primeau cu bratele deschise.
Am luat feribotul de ora 8 si am ajuns la 9.20 ora locala a Angliei. Plin feribotul de romani. Vorba lui Bogdan: ‘Inca unul care a luat la facultate la Jaguar”.

Mara

FITO ZONE

By FITOTECA.RO